Sivut

27.11.12

Vaahtokarkkivadelmasuklaakakku. Hyvää syntymäpäivää MINÄ!



Synttärit ovat kerran vuodessa ja toistaiseksi olen saanut tehdä itse itselleni kakun. Painotan sanaa saanut, sillä mielestäni on ihanaa kun voi tehdä kakun ilman, että täytyy miettiä kenenkään toisen makumieltymyksiä. Saan halutessasi hullutella, tehdä jotakin outoa tai kenties jotakin todella haasteellista. Myös rimanalitukset ovat sallittuja. Paineta ei tarvitse ottaa. Kakkuhan on minulle.



Tänä vuonna päätin tehdä kakun yhdeltä suosikkibloggaajistani. Rosie Alyean Sweetapolita –blogi (www.sweetapolita.com) on leivonnaistaivas ihanine kuvine ja ohjeineen. Koska rakastan suklaata ja todella täyteläisiä kakkuja, päädyin valitsemaan Rosien sivuilta vaahtokarkkisuklaavadelmakakun. Muutin kakkua vain hieman täytteiden osalta, muuten seurasin ohjetta orjallisesti. Kakun pohja on todella helppotekoinen. Myös kaikki täytteen ja kuorrutuksen osat ovat helppoja, tosin niitä on vain aika liuta, joten aikaa kakun tekoon kannattaa varata riittävästi. Ja varoituksen sanainen. Kakku on todellakin täyteläistä ja TÄYTTÄVÄÄ! Minä herkkuhirmu jaksoin vain yhden (ison) palasen.


Kakun täytteet voi valita omien makumieltymysten mukaan. Jos vaahtokarkit maistuvat, kannattaa vaahtokarkkitäytettä tehdä yhden kerroksen sijaan kaikkiin kolmeen kerrokseen (kerro ainemäärät kolmella). Noudatin Rosien ohjetta orjallisesti myös sveitsiläisten voikreemien osalta, vaikka yleensä teen nämä kreemit crumbbossin ohjeella. Pakko myöntää, että myös nämä kreemit olivat onnistuneita ja jäävät reseptiarkistoihini.

Voikreemejä voi maustaa haluamallaan tavalla. Minulla sattui olemaan pakkasessa suklaakreemiä (sveitsiläistä suklaavoikreemiä), joten täytin sillä yhden kakun väleistä. Vadelmakreemin (sveitsiläinen vadelmavoikreemi) päälle lisäsin kokonaisia sulatettuja vadelmia ”raikkautta” antamaan.

Koristelun tein suklaaganachella. Alle levitin vadelmakreemiä (sveitsiläinen vadelmavoikreemi). Alkuperäinen tarkoitukseni oli kuorruttaa kakun pinta vadelmakreemillä ja laittaa suklaaganachea vain kakun päälle. Ganachea tulikin valtavasti, joten päätin hyödyntää sen suurimmaksi osaksi ja näin kakku sai kokovartalovuorauksen. Täydellistä suklaahunnusta ei tullut. Laiskuuttani länttäsin kakun suoraan tarjoiluastialle, jolloin ganachen levityksestä tuli haasteellista. Ritilän päällä olisin saanut siistimmän lopputuloksen. Niinpä rouhin suklaata ja levitin sen kakun reunoille. Päälle leikkasin vaahtokarkeista koristeet.




Vaahtokarkkivadelmasuklaakakku:

Suklaapohja:


220g vehnäjauhoja
400g sokeria
90g kaakaojauhetta
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
1tl suolaa
2 munaa
2.4dl piimää
2.4dl vahvaa kahvia
1.2dl rypsiöljyä
1tl vaniljaesanssia

Vaahtokarkkitäyte:

8 vaahtokarkkia
65g tomusokeria siivilöitynä
115g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
¼tl vaniljaesanssia
107 g vaahtokarkkivaahtoa (fluff: saa hyvin varustelluista ruokakaupoista, voi tehdä myös itse)

Sveitsiläinen vadelma- ja suklaavoikreemi:


115g munanvalkuaista
190g sokeria
255g suolatonta voita viileinä kuutioina (ei jääkaappikylminä eikä huoneenlämpöisinä)
1.5tl vaniljaesanssia
½dl vadelmapyrettä
30 g suklaata sulatettuna ja jäähdytettynä

Suklaaganache kakun kuorrutteeksi:


125g tummaa suklaata
1.2 dl kermaa

Koristelu:

vaahtokarkkeja puolitettuina
suklaarouhetta (n. 100g)



Pohja:

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Sekoita nesteet keskenään ja kaada kuivien aineiden joukkoon. Sekoita. Kaada uunivuokaan, jonka olet vuorannut leivinpaperilla ja edelleen voidellut ja jauhottanut. Itse käytin 25x23 cm:n suorakaiteen muotoista brownie-vuokaa. Paista 175 asteessa noin 25-30 min. Tikulla kokeiltaessa siihen ei jää taikinaa. Anna pohjan jäähtyä. Leikkaa pohja puoliksi ja edelleen leikkaa puolikkaat vaakatasossa puoliksi. Saat neljä suorakaiteen muotoista pohjaa.

Vahtokarkkitäyte:
Paista vaahtokarkkeja pellillä 250 asteessa grillivastuksen alla noin 30 sekuntia. Ota uunista ja käännä ympäri ja toista paistaminen. Ole varovainen sillä vaahtokarkit palavat herkästi.
Vaahdota voita ja tomusokeria kevyesti. Lisää vaniljaesanssi ja jatka vaahdottamista täydellä teholla väh. 3 min. Lisää vaahtokarkkivaahto ja paahdetut vaahtokarkit ja vatkaa pienellä teholla noin 1 min.

vadelma- ja suklaavoikreemi:
Lämmitä valkuaisia ja sokeria vesihauteessa koko ajan sekoitellen kunnes seos tuntuu käteen kuumalta ja sokerikiteet ovat liuenneet valkuaisiin. Ota kulho pois vesihauteesta ja vatkaa sähkövatkaimella/tehosekoittimessa väh. 10 min. kuohkeaksi vaahdoksi. Vaihda tehosekoittimen vispilän tilalle sekoitin ja jatka vatkaamista hiljaisella teholla. Lisää voikuutioita yksi kerrallaan siten, että edellinen voikuutio on sulautunut kreemin ennen seuraavan lisäämistä. Seos saattaa alkaa näyttämään jossakin vaiheessa erottuneelta litkulta. Kreemi ei ole pilalla, vaan vaihe kuuluu osana kreemin syntyprosessia. Jatka vain vatkaamista hiljaisella teholla. Tähän saattaa mennä aikaa jopa 10 min. Lisää vaniljaesanssi ja suola. Ota kreemistä toiseen kulhoon noin neljännes ja lisää siihen sulanut suklaa. Lisää jäljelle jääneeseen kreemin vadelmapyrettä pienissä erissä.

Suklaaganache:
Rouhi suklaa kulhoon. Lämmitä kerma juuri ja juuri kiehumispisteeseen ja kaada suklaan päälle. Anna seistä minuutin, jonka jälkeen sekoita. Anna jäähtyä, mutta varo ettei ganache jähmety liiaksi. Voit myös vaahdottaa ganachea tehosekoittimessa, jolloin siitä tulee paksumpaa ja sen levittäminen kakun reunoille helpottuu.

Kakun kokoaminen:
Levitä ensimmäisen kakkupohjan päälle vaahtokarkkikreemi. Laita toinen pohja päälle ja levitä sille suklaavoikreemi. Laita kolmas kakkulevy päälle ja levitä sille vadelmavoikreemi. Laita viimeinen kakkulevy päälle ja levitä loput vadelmavoikreemistä kakun pintaan ja päälle. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään. Kaada viilenneen kakun päälle suklaaganache ja levitä se palettiveitsellä kakun reunoille. Koristele kakku haluamallasi tavalla.

23.11.12

Kampaajalta tuliaisiksi mantelikarviaismoussekakkua!

 
herkullisen mantelipohjan päällä kevyt karviaismousse

Parin kuukauden välein on ihanaa istahtaa kampaajan tuoliin. Se on todellista laatuaikaa itsensä kanssa. Voit viettää hetkesi lehtiä lukien tai oman kampaajan kanssa seurustellen. Maailma paranee juttutuokioista ja lisäksi hiuskuontalo saa kaipaamansa freesauksen. Ja kaikista parasta tässä omassa hetkessäni on kunnon kahvin naukkailu ihanan kakun kera. Nykyinen fröseerini on minulle ensimmäinen laatuaan, joka tarjoaa asiakkaalleen läheisen kahvilakonditorian tuotteita hiusvärin pesiytyessä päähän. Minusta tuli heti kyseisen kampaamon vakiokasvo. Mikä loistava idea!


Edellisellä kampaamokäynnillä sain tuttuun tapaan kunnon tummapaahteista kahvia ja sen seuraksi ihanaa mantelikarviaismoussekakkua. Käytinkin koko kotimatkani  oman reseptiversioni kehittelyyn kyseisestä kakusta.

Kakun pohjaksi päädyin tekemään Sikke Sumarin ohjetta mukailevan mantelikakun. Tosin karvasmantelin jätin pois. Päälle kehitin karviaismoussen punaisista karviaisista. Moussen ja mantelikakun väliin laitoin lisäksi karviaishilloa. Hillon voi jättää halutessaan pois. Moussessa kun on jo aika tujaus karviaisen makua.

Mantelikakku kelpaa syötäväksi sellaisenaan. Viimeistellyn ulkonäön sille saa paahtamalla päälle mantelilastuja. Sellaisenaan kakku on mielestäni aika makeaa. Mousse tuokin kakkuun kirpeyttä, joka tasapainottaa mantelikakun makeutta. Mousseen kannattaa lisätä sokeria erissä ja aina välillä maistella, jotta haluttu lopputulos syntyy. Näin jokaisen makunystyrät saavat kaipaamaansa tyydytystä.

herkullisen mantelipohjan päällä kevyt karviaismousse
No tuliko kakusta sitten toisinto kampaamon kakusta? Valitettavasti ei. Oma versioni oli mielestäni erinomaista, mutta kampaamon mantelikakussa oli omanlaistaan keveyttä, jota omassa versiossani ei ollut. Näinpä pitää jatkaa testailuja. Ilmoitan kunhan kampaamon mantelikakun voittanut löytyy. Minä jään odottelemaan seuraavaa kampaajakäyntiä:)

Mantelikarviaismoussekakku:


Mantelikakku:

200 g voita sulatettuna
2.5 dl vehnäjauhoja
0.75 dl mantelirouhetta
0.75 dl mantelijauhetta
2 dl sokeria
1.5. dl maitoa
1 muna

Karviaismousse:

Karviaisia sen verran, että syntyy 2 dl karviaismelbaa
n. 1 dl tomusokeria
2 dl kermaa
125 g maustamatonta tuorejuustoa
3 liivatetta

Väliin:
karviaishilloa (keitä karviaisia ja sokeria pienessä määrässä vettä väh. 10 min.)

Koristeluun:
n. 1 dl mantelilastuja
1 dl kermaa vaahdotettuna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja sula voi. Lisää lopuksi muna. Sekoita. Kaada kunnostettuun 24 cm:n irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa noin 30 min. tai niin kauan kunnes kakku on kauniin ruskea.
Paseeraa karviaiset (n. 5dl) siivilän läpi siten, että syntyy 2 dl karviaismelbaa. Lisää melbaan tomusokeri erissä. Tarkista makeus. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma ja tuorejuusto vaahdoksi. Ota noin kolmasosa karviasimelbasta ja kuumenna. Liota liivatteet kuumaan melbaan. Kaada kuuma liivatemelba kylmän melban joukkoon ja edelleen kermatuorejuustovaahtoon. Sekoita ja kaada jäähtyneen mantelikakun päälle. Anna hyytyä mielellään yön yli. Koristele kakku paahdetuilla mantelilastuilla ja esim. kermaruusukkein.


18.11.12

Prinsessakakku prinsessalle!


Pienen prinsessa-tytön 1-vuotissyntymäpäiviä vietettiin lauantaina. Sen kunniaksi meidän perhe pakkasi auton ja suuntasi kaupunkiin. Majoittuminen tapahtui tuttuun tapaan vanhempieni luona. Jälleen kerran äidin keittiö muuttui minun valtakunnakseni, kun hääräsin syntymäpäiväsankarin kakkua.

Kakun suhteen sain vapaat kädet. Päätin valita prinsessakakun sen helppouden vuoksi. Väliin vain vadelmahilloa ja diplomaattikreemiä. Olen kokeillut kakkua myös raparperihillolla. Toimii! Yksinkertaisuudestaan huolimatta kakku on mielestäni  herkullinen. Myöskään koristelu ei vaadi järjetöntä pipertämistä, vaan yksinkertaisin elementein kakusta saa hienostuneen ja koristeellisen.

Vaikka valitsin kakun sen helppouden vuoksi, niin jostakin kumman syystä oli minun kuitenkin pakko keksiä jotakin haastavuutta ja uutta projektiini. Päätin yrittää pikeerikruunua kakun koristeeksi. Pursotin kruunun leivinpaperille, asettelin sen lasin päälle halutun muodon aikaansaamiseksi ja jätin kuivumaan yöksi. Kaikki näytti hyvältä siihen asti kunnes yritin irrottaa taideteostani leivinpaperista. Näinpä se meni rikki. Onneksi olen tottunut katastrofikokki ja olin varautunut sokerimassaruusuin. Ne pääsivätkin koristamaan kakkua. Lopputulos, vaikkakin ilman kruunua, ei ollut yhtään hullumpi. Monesti yksinkertainen vain on kaunista.

Prinsessakakku:

Pohja:

5 munaa
2.5 dl sokeri
2 dl vehnäjauhoja
0.5 dl perunajauhoja
1.5 tl leivinjauhetta

Kostutus:

puolen sitruunan mehu
vettä sen verran että kostutuslientä reilu desilitra
2 tl sokeria

 

Täyte: Diplomaattikreemi + vadelmahillo

2 dl maitoa
2 keltuaista
0.5 dl vaaleaa siirappia
1.5 rkl perunajauhoja
1 tl vaniljaesanssia
4 dl kuohu- tai vispikermaa
3 liivatetta
2 rkl maitoa liivatteiden sulattamiseen

n. 500 g vadelmia
2 rkl vettä
n. 1 dl hillosokeria

Voikreemi kuorrutuksen alle:

125 g voita
200 g tomusokeria
1 rkl maitoa

Kuorrutus:

500 g marsipaania


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää varovasti käännellen munavaahtoon. Kunnosta (voitele ja jauhota) 24 cm:n irtopohjavuoka ja kaada taikina siihen. Paista 175 asteessa noin 40-50 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa kakku kolmeen osaan.

Tee vadelmahillo. Mittaa vadelmat, hillosokeri ja vesi kattilaan ja keitä noin 10 min. Anna jäähtyä.

Täytettä varten mittaa kattilaan maito, keltuaiset, siirappi ja perunajauho. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos on saennut. Lisää vaniljaesanssi ja anna kiisselin jäähtyä.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma. Lisää kermavaahtoon jäähtynyt vaniljakiisseli. Kuumenna 2 rkl maitoa ja sulata siihen liivatteet. Lisää hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana kermavaniljavaahtoon.

Kokoa kakku. Vuoraa muovikelmulla pyöreän kulho (itse käytin Arabian salaattikulhoa). Asettele yksi kakun kerroksista kulhon pohjalle. Kostuta pohjaa kolmasosalla kostutuslientä. Sivele vadelmahilloa pohjalle ja lisää kermavaniljavaahtoa aina pohjan reunaan asti. Ota seuraava kakkukerros ja levitä sille vadelmahilloa. Asettele pohja kulhoon vadelmahillopuoli alaspäin. Mikäli pohja on liian suuri, leikkaa reunoja hieman pois. Voit käyttää ylimääräiset reunat lisävuoraamalla kulhoa.

Kostuta pohja ja levitä sille hieman vadelmahilloa. Kaada loput kermavaniljavaahdosta pohjan päälle. Ota viimeinen kakkukerros ja levitä sille loput vadelmahillosta. Asettele pohja kulhoon vadelmahillopuoli alaspäin. Toista pohjan pienennysoperaatio, mikäli sille on tarvetta. Laita kakku vetäytymään jääkaappiin ainakin muutamaksi tunniksi, mieluiten yöksi.

Valmista voikreemi vatkaamalla voi ja tomusokeri notkeaksi. Lisää maito. Levitä kreemi kakun pinnalle mahdollisimman tasaisesti.

Kaulitse marsipaani ja nosta kaulimen avulla kakun päälle. Leikkaa ylimääräinen pois ja koristele kakku esim. sokerimassaruusuin.

11.11.12

Hyvää isänpäivää kera valkosuklaa-mascarponejuustokakun!



Isänpäivä tarjoaa mahtavan syyn leipoa jotakin herkullista ja suussa sulavaa. Aikaisemmin luomuksistani on päässyt nauttimaan oma isäni. Tänä vuonna joukkoon liittyy rakas puolisoni, mikä tekee päivästä erityisen spesiaalin. Jälkikasvukin oli selvästi päivän merkityksen sisäistänyt. Hän aloitti juhlimisen jo yöllä ja onnitteli isäänsä heti viideltä aamutuimaan.

Tämän päivän leipomukseni valintaan vaikutti puoliskoni kakkumaku. Herkun tulisi olla joko raikasta tai alkoholilla maustettua joskaan ei täytekakkua. Ottaen huomioon oman makuni, joka on astetta makiampaan kallistuva, päädyin alkoholipitoiseen hyydykekakkuun. Marsala-viinillä maustettu valkosuklaa-mascarponejuustokakku on suussa sulavaa ja ehdottomasti kokeilemisen arvoista. Reseptin olen saanut ystältäni, tårta på tårtanin toiselta toimitusjohtajalta. Ystäväni muisteli reseptin olevan alun perin Hans Välimäen.

Hyvää isänpäivää kaikille isille!


Valkosuklaa-mascarponejuustokakku (24cm irtopohjavuoka)


Pohja:

1 pkt kanelikeksejä (Bastonge LU)
90 g voita

Täyte:

1 dl sokeria
1dl vettä
2 keltuaista

100 g valkoista suklaata

4 liivatelehteä
3.5 dl kermaa
250 g mascarponejuustoa
5 rkl marsala –viiniä

Murskaa keksit muruiksi ja sulata rasva. Sekoita keskenään ja taputtele seos leivinpaperilla pohjustetun irtopohjavuon pohjalle.
Kiehauta vesi ja sokeri. Anna jäähtyä hieman. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa. Vatkaa keltuaiset ja lisää vesisokeriseos. Lämmitä seosta vesihauteessa +85 asteiseksi (voit käyttää mittaria. Itse olen tehnyt näppituntumalla). Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se juuston kanssa tasaiseksi massaksi. Sekoita liivatteet ja suklaa keltuaissokerivaahtoon, jonka jälkeen lisää seos kermajuustovaahtoon nopeasti sekoittaen. Lisää lopuksi marsala. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä. Koristele kakku esim. valkosuklaalastuilla. Kesällä mansikkasiivut kakun päällä ovat oiva lisä.
 



9.11.12

Macaroneja ja tuskanhikeä...



Ensimmäinen päivitys ensimmäisessä omassa blogissani. Onnittelen itseäni jo siitä, että onnistuin saamaan blogini päivänvaloon. Toiseksi onnittelen itseäni, että jaksoin sinnikkäästi uurastaa koneen ääressä, vaikka hikikarpalot valuivat jo ohimoilla. Sen verran epätietokoneihminen olen. Vieläkään en ole kartalla kaikista säädöistä ja ominaisuuksista blogissani, mutta eiköhän harjoitus tee mestarin myös tällä saralla. 

Kolmanneksi haluan onnitella itseäni mahtavista macaron-leivoksista, jotka ovat ehkä parasta mitä tiedän. Macaroneja pidetään haastavina leivoksina. Itse en ole koskaan kokenut haasteita niiden kanssa. Ehkäpä syy tähän löytyy systemaattisesta valmistautumisestani. Ennen ensimmäistä kokeiluani surffasin netissä tietoa etsien. Katselin myös aika määrän videoita You Tubesta. Valmistautumisvaiheeni kulminoitui reseptin valintaan ja kokeiluun. Onnistuneen ensikokeilun jälkeen olen valmistanut macaroneja samalla reseptillä useita kertoja.

Mielestäni keskeisin kulmakivi onnistuneiden leivosten valmistamisessa on taikinan oikea koostumus. Liika taikinan sekoittaminen tekee siitä löysää, jolloin macaronit lässähtävät leveiksi pannukakuiksi. Liian vähäinen sekoitus puolestaa takaa macaronien halkeilun. Mutta kun on kerran onnistunut, tietää millaista taikinan tulee olla (valuu nuolijasta hitaasti ja kiiltää kauniisti).

Leivosten täytteenä on ihanaa mansikkaista buttercreamia sveitsiläiseen tapaan. Sveitsiläisessä tavassa tehdään ensin marenki, johon voi vatkataan. En varmasti ole ainoa, jolle perinteiset jenkkiläiset voikreemit ovat liian jööttejä ja ällöjä. Käyttämäni buttercream on tällöin siis oiva vaihtoehto. Se on kevyempää ja luonnollisesti vähemmän voista. Ohjeen olen bongannut crumbbossilta tehden siihen yhden muutoksen: tässä kreemissä ei käytetä ohentajaa (shortening), vaan kaikki rasva on ehtaa voita.


Mansikkamacaronit (noin neljä pellillistä, joista valmiita leivoksia syntyy noin 35):

140 g valkuaista
180 g sokeria
160 g mantelijauhoja (täysin valkoisia esim.Meiran)
160 g tomusokeria
punaista elintarvikeväri jauheena


Vaahdota valkuaiset. Lisää puolet sokerista vähitellen joukkoon. Lisää loput sokerista kun vaahto on niin kiinteää, ettei se valu vispilästä. Vatkaa vielä tovi. Sekoita mantelijauhe, tomusokeri ja elintarvikeväri keskenään. Siivilöi valkuaisvaahtoon ja sekoita nuolijalla niin kauan kunnes taikina tippuu nuolijasta. Taikina ei saa valua norona eikä myöskään olla liian jööttiä. Pursota pellille leivinpaperin päälle kiekkoja. Kopauttele peltejä pöytää vasten, jotta ilmakuplat lähtevät ja anna seistä niin kauan kunnes voit koskea taikinaa ilman, että sormesi sotkeentuvat (n. 20 min). Paista noin 12min noin 160 asteessa . Paistoaika ja uunin lämpö ovat viitteellisiä, koska uunitkin ovat niin erilaisia. Macaronpohjat ovat valmiita, kun ne lähtevät irti leivinpaperista. Täydellinen macaronpohja on päältä rapea, sisältä tahmea ja siinä on pieni kaulus.

Mansikkainen buttercream sveitsiläiseen tapaan (riittää reilusti edellisiin pohjiin):

buttercream:
1½ valkuaista
85 gsokeria
55 g tomusokeria siivilöitynä
155 g suolatonta voita reilusti huoneenlämpöisenä (jos voi on yhtään viileää, menee homma plörinäksi)
½ tl vaniljaesanssia

mansikkamarmeladi:
2.5 dl mansikoita
n. ½ dl sokeria

Tee ensin mansikkamarmeladi. Mittaa mansikat ja sokeri kattilaan ja anna kiehua hiljalleen ainakin 40 min. tai kunnes koostumus on sopiva. Anna jäähtyä.

Lämmitä valkuaisia ja sokeria vesihauteessa koko ajan sekoitellen kunnes seos tuntuu käteen kuumalta. Ota kulho pois vesihauteesta ja vatkaa sähkövatkaimella/tehosekoittimessa noin 5 min. kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa sekaisin. Lisää vaniljaesanssi ja reilusti huoneenlämpöinen voi yhdellä kertaa ja hurauta todella nopeasti sekaisin. Suurin ongelma, joka saattaa tulla eteesi buttercreamin valmistuksessa on voin ja marengin sekoittumattomuus. Seos ikään kuin juoksettuu. Tässä kohtaa suosittelen jatkamaan vatkaamista kevyesti niin kauan kunnes kreemi on jälleen kasassa. Tosin lopputulos ei ole yhtä hyvä kuin jos saat aineet sekaisin kertalaakista. Lopuksi lisää mansikkamarmeladi kreemin joukkoon varovasti sekoittaen. Sitten vain macaroneja täyttämään.