Sivut

24.1.13

Suklaahippupikkuleipiä ja jääkylmää maitoa = NAMS!




Pikkuleivät ovat käden käänteessä syntyvää herkkua. Ainekset löytyvät kaapista suurella todennäköisyydellä ja tekemiseen menee vain hetki. Ainoa työläs vaihe on malttaa odottaa pikkuleipien kypsymistä uunissa. Eli helppoa on kuin heinänteko:)

Mikä maistuisikaan paremmalta kuin jääkylmä maito ja uunituore, hieman vielä lämmin pikkuleipä. Täydellisen näistä ihanaisista tekee niiden rapea kuori ja mehevä sisus. Helppoutensa vuoksi näitä kannattaa tarjota vaikka lastenkutsuilla. Mieheni siskon lapsille ainakin maistuivat erinomaisesti.

Suklaahippupikkuleivät:


110 g pehmeää voita
1.25 dl sokeria
1.25 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
2.5 dl vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
0.5 tl ruokasoodaa
2 dl kaurahiutaleita
1-1.5 dl suklaahippusia (tavallinen taloussuklaa ym. karkeasti rouhittuna käy myös erinomaisesti)

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet. Lisää ne taikinaan vähitellen. Vältä liikaa vaivaamista, jottei taikinaan muodostu sitkoa. Lisää lopuksi suklaahippuset/suklaarouhe. Pyörittele taikinasta palleroita ja laita pellille leivinpaperin päälle. Jätä riittävästi tilaa palleroiden väliin. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 10 min. tai kunnes pikkuleivät ovat saaneet kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti