Pikkuleivät ovat käden käänteessä syntyvää herkkua. Ainekset
löytyvät kaapista suurella todennäköisyydellä ja tekemiseen menee vain hetki.
Ainoa työläs vaihe on malttaa odottaa pikkuleipien kypsymistä
uunissa. Eli helppoa on kuin heinänteko:)
Mikä maistuisikaan paremmalta kuin jääkylmä maito ja
uunituore, hieman vielä lämmin pikkuleipä. Täydellisen näistä ihanaisista tekee
niiden rapea kuori ja mehevä sisus. Helppoutensa vuoksi näitä kannattaa tarjota
vaikka lastenkutsuilla. Mieheni siskon lapsille ainakin maistuivat
erinomaisesti.
Suklaahippupikkuleivät:
110 g
pehmeää voita
1.25 dl
sokeria
1.25 dl
fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
2.5 dl
vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
0.5 tl ruokasoodaa
2 dl
kaurahiutaleita
1-1.5 dl
suklaahippusia (tavallinen taloussuklaa ym. karkeasti rouhittuna käy myös
erinomaisesti)
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti
vatkaten. Sekoita kuivat aineet. Lisää ne taikinaan vähitellen. Vältä liikaa
vaivaamista, jottei taikinaan muodostu sitkoa. Lisää lopuksi
suklaahippuset/suklaarouhe. Pyörittele taikinasta palleroita ja laita pellille
leivinpaperin päälle. Jätä riittävästi tilaa palleroiden väliin. Paista 180
asteessa uunin keskitasolla noin 10 min. tai kunnes pikkuleivät ovat saaneet
kauniin värin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti