Harvoin tulee tehtyä kuivakakkuja. Ennemmin valitsen
toteutettavaksi jotakin muuta. Mikäli pitopöydässä on tarjolla kuivakakkuja,
jätän yleensä ne syömättä ja keskityn muihin tarjottaviin herkkuihin. Toki olen
saanut maistaa hyviä, itse asiassa erinomaisia kuivakakkuja elämäni varrella. Niitä
ei vain tule ensimmäiseksi tehtyä taikka valittua herkkujen joukosta.
Johtuneeko asennoitumiseni lapsuuteni kakkukokemuksista vai vain erityisen
makeaan ja mehevään suuntautuneesta makuaististani.
Oli miten oli, tässä on nyt tarjolla sellainen
”kuivakakkuresepti”, että luulisi vannoutuneenkin kuivakakun vihaajan pitävän.
Tämä resepti on nimittäin kaikkea muuta kuin kuiva. Jogurtti ja mantelijauhot
sekä paistamisen jälkeen lisättävä appelsiinisiirappi tekevät tästä kakusta
kostean, mehevän ja suussa sulavan. Kakussa ei ole lainkaan kananmunia ja lisäksi se on
älyttömän helppo tehdä. Kannattaa laittaa resepti muistiin pääsiäisen
pitopöytää ajatellen:)
Herkullinen appelsiini-jogurttikakku:
2 dl
maustamatonta jogurttia
1 dl
rypsiöljyä
2 dl
sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3.5 dl
vehnäjauhoja
1 dl
mantelijauhetta
1 tl kanelia
1 appelsiinin kuori hienoksi raastettuna
appelsiinisiirappi:
1 appelsiinin mehu puristettuna
0.5 dl
sokeria
Sekoita kakun nestemäiset aineet keskenään ja kuivat aineet
sekä appelsiinin kuoriraaste keskenään. Kaada kuivat aineet nesteseokseen ja
sekoita tasaiseksi. Älä vatkaa, jottei taikinaan muodostu sitkoa. Kaada taikina
voideltuun ja jauhotettuun kuivakakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti.
Tee appelsiinisiirappi. Mittaa siirapin aineet kattilaan ja
keitä noin 5 minuuttia tai kunnes seoksesta tulee siirappimaista. Tee
haarukalla reikiä jäähtyneeseen kakkuun. Kaada siirappi kakun päälle. Olen
usein kaatanut siirapin kakun pohjan päälle tehtyäni ensin reikiä pohjaan. Näin
kakun pinta jää kauniiksi tarjoilua ajatellen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti