Viime viikko tuli vietettyä hiljaiseloa blogin suhteen.
Tarkoitus oli toinen, mutta lomareissu piti kiireisenä ja koneella en ehtinyt
edes kääntyä. Mutta nyt olen taas kotona, lapsi nukkuu ja meikällä on omaa, ihanaa
bloggailuaikaa. Nyt voi vaikka pelata risti-nollaa...
Macaronit ovat herkullisia, juuri sopivia pikkutarjottavia
illanistujaisiin. Näinpä niitä tuli tehtyä kahdella tavalla kaveriporukkani
illanviettoon. Vaaleanpunaiset, supersuloiset macaronit täytin
valkosuklaa-mascarponekermalla ja vadelmahillolla. Tiramisumacaronit saivat
nimensä mukaisesti tiramisutäytteet. Siitä lisää seuraavassa postauksessani.
Parhaimmilta macaronit maistuvat samana päivänä tehtyinä. Tällöin kuori pysyy
rapeana eivätkä macaronit vety.
Nyt se taitaa olla vihdoin totta: kevät tulee ja lumi sulaa.
Toivotaan, että aurinko hellii meitä vielä tällä viikolla!
Vadelma-valkosuklaamacaronit (n. 16 kpl):
1.75 dl
mantelijauhetta
2.5 dl
tomusokeria
2 isoa munanvalkuaista
0.5 dl
hienoa sokeria
punaista elintarvikeväriä
täyte (vadelmahillo+valkosuklaa-mascarponekerma):
vadelmahillo:
1 dl
pakastevadelmia
3 rkl hillosokeria
valkosuklaa-mascarponekerma:
40 g
valkosuklaata
0.75 dl
vispikermaa
100 g
mascarponejuustoa
Macaronpohjat:
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa vähitellen
sekaan hieno sokeri, kunnes saat kovaa, kiiltävää marenkivaahtoa. Vatkaa
joukkoon elintarvikeväri. Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri keskenään ja
siivilöi seos. Lisää kolmannes mantelijauheseoksesta valkuaisvaahtoon
kerrallaan ja sekoita nuolijalla seosta ”leikkaamalla” kunnes ainekset ovat
sekoittuneet hyvin. Jatka taikinan sekoittamista, kunnes taikina on kiiltävää,
sakeaa ja nauhamaista. Taikina tippuu nuolijasta. Se ei kuitenkaan saa valua
norona eikä myöskään olla liian jööttiä.
Pursota pellille leivinpaperin päälle kiekkoja. Kopauttele
peltejä pöytää vasten, jotta ilmakuplat lähtevät ja anna seistä niin kauan
kunnes voit varovasti koskea taikinaa ilman, että sormiisi tarttuu taikinaa (n.
20 min). Paista n 15 min. n. 150 asteessa. Paistoaika ja uunin lämpö ovat
viitteellisiä. Macaronpohjat ovat valmiita, kun ne lähtevät irti
leivinpaperista. Täydellinen macaronpohja on päältä rapea, sisältä tahmea ja
siinä on pieni kaulus.
Täyte (hillo + valkosuklaa-mascarponekerma):
Mittaa vadelmahillon vadelmat ja hillosokeri kattilaan. Keitä n. 10 min. Anna jäähtyä.
Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä hieman. Vaahdota kerma.
Valuta vielä lämmin valkosuklaa kermaan koko ajan sekoittaen. Lisää notkistettu
mascarponejuusto. Sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat.
Kokoa macaronit. Pursota pieni nokare vadelmahilloa puolien
macaronpohjien keskelle. Pursota valkosuklaa-mascarponekermaa
vadelmahillonokareiden ympärille. Aseta loput macaronpohjat täytteiden päälle.
Mielettömän herkullisen näköisiä!
VastaaPoistaKiitosta vaan...macaronit maistuivat myös herkulta, joten ei muuta kuin tekemään:)
PoistaTosi hyvin onnistuneita! Tätä reseptiä täytyy lähtee kokeilee :)
VastaaPoistat.Hanni
jee, jee, kandee kokeilla. Mun mielestä tärkeimmät onnistumisen kulmakivet ovat oikeanlainen taikina ja macaronien seisottaminen kuoren aikaansaamiseksi. Kerro sit miten onnistuit...
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoista