Kävin tässä taannoin pistäytymässä työpaikallani ja hieman
fiilistelemässä ajatusta töihinpaluusta.
Työkavereita oli mukavaa nähdä ja jotenkin se härdelli työpaikallani tuntui
kotoisalta. Toisaalta härdelli omassa perusarjessakin on välillä aikamoista, joten
vielä meinaan hetken malttaa olla kotona. Tai no ei niinkään hetkeä, vaan
kokonaisen vuoden. Ainakin töihin palaaminen vuoden kuluttua tuntunee varmasti
ansaitulta ja superkivalta.
Tietenkin työkavereita pitää muistaa herkuilla ja näin
bloggaajana on aina mukavaa, kun herkkuja saa tehdä muiden masuja täyttämään.
Päädyin tekemään suklaa-toffeekuppikakkuja. Kuppikakuissa on kuorrutteena
suosimani sveitsiläinen voikreemi suklaalla maustettuna. Osa taikinan jauhoista
tuli korvattua vahvalla kaakaojauheella suklaisuuden lisäämiseksi. Lisäksi
sattumina on sekä suklaahippuja että suklaatoffeekarkkeja. Sattumat voi jättää
halutessaan pois ja niitä voi varioida määrättömästi. Myös kaakaojauheen määrää
voi muuttaa riippuen omasta suklaaherkkyydestään. Reseptissä on mielestäni
paljon kaakaojauhetta, joten jos vähentämään rupeat, muista korvata pois ottamasi
kaakaojauhe tavallisilla vehnäjauhoilla. Hyvin tekivät herkut kauppaansa.
Heipparallaa ja aurinkoa!
Suklaa-toffeekuppikakut (n. 15 kpl):
kuppikakut:
2 munaa
1.5 dl
sokeria
50 g
sulatettua voita
1 dl
kermaa/maitoa
2.25 dl
vehnäjauhoja
0.75 dl
kaakaojauhetta (sokeroimaton)
1.5 tl soodaa
1.5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljaesanssia
15 suklaa-toffeekarkkia pilkottuna (käytin rainboun
suklaatoffeekarkkeja)
1 dl
suklaahippuja / tummaa suklaata karkeaksi rouhittuna
sveitsiläinen voikreemi:
150 g
valkuaista
250 g
sokeria
300g suolatonta voita viileänä mutta ei kylmänä
1 tl vanilja-aromia
140 g
tummaa suklaata sulatettuna ja jäähdytettynä
Vatkaa kuppikakkujen munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivia aineita, kermaa ja sulaa voita vuorotellen munasokerivaahtoon varovasti käännellen. Lisää lopuksi pilkotut suklaatoffeet ja suklaahiput. Laita kuppikakkuvuokia kuppikakkumuottiin ja annostele taikinaa noin 2/3 vuoan tilavuudesta. Paista 175 asteisessa uunissa noin 15 min. tai kunnes kuppikakut ovat kypsiä.
Sveitsiläinen voikreemi:
Lämmitä valkuaisia ja sokeria vesihauteessa koko ajan
sekoitellen kunnes seos tuntuu käteen kuumalta (noin 65 asteista) ja
sokerikiteet ovat täysin sulaneet. Ota kulho pois vesihauteesta ja vatkaa
tehosekoittimessa noin 5 min. Vaihda tehosekoittimen vispilä vatkaimeen. Alenna
tehosekoittimen nopeutta (kitchen aid nopeus 3) ja lisää viileä voi kuutio
kerrallaan. Jatka vatkaamista kunnes koostumus on tasaista. Mikäli marenki ja
voi alkavat erottua toisistaan, ei huolta. Se kuuluu asiaan. Jatka vain
vatkaamista, kunnes seos on taas kasassa ja riittävän paksua pursotettavaksi.
Lisää lopuksi vaniljaesanssi ja sula, jäähtynyt suklaa.
Pursota kuppikakut ja koristele esim. suklaarouheella.
Kuppikakut säilyvät hyvin jääkaapissa. Kuppikakkujen kannattaa antaa olla
huoneenlämmössä noin puoli tuntia ennen tarjoamista, jotta voikreemi ehtii
hieman pehmetä.
Wau, upeita!
VastaaPoistaPakko varmaan heti viikonloppuna kokeilla. Nämä olisivat ihania valmistujaisiin ja kihlajaisiimme!
Kiitos ihanasta blogista!
Ihana kommentti. Lämmittää mieltä superisti. Ja tuplaonnea iloisista tapahtumista.
Poista