Toisinaan leivonnassa menee kaikki pieleen. No minulla oli juuri sellainen päivä eilen. Tarkoitukseni oli kokeilla manteli-sitruuna-päärynäpiirasta Kasvisruokamaanantai –keittokirjasta. No rupesin sitten säveltämään reseptin kanssa ja lopputulemana minulla oli kasa kokkelimaista mantelirouheen, voin ja munan seosta. Tänään aamulla sitten kävin ruokakomerot läpi ja yritin vähäisistä aineksista keksiä jotakin blogiini laitettavaa. Lopulta syntyivät sitten nämä tosi herkulliset ja helpot päärynä-suklaapikkuleivät.
Pikkuleipien täytteenä on pieneksi pilkottuja
päärynäkuutioita ja suklaahippuja. Suklaahippuja muuten saa Suomesta. Yksi
ihana lukijani on informoinut minua, että Punnitse ja Säästä –liikkeistä
pitäisi näitä löytyä. Itse en ole käynyt vielä kyseisessä liikkeessä, kun
ystäväni jenkkilästä tuomia hippusia löytyy vielä kaapin pohjalta.
Toivottavasti leivonnan epäonni ei ensi viikolla seuraa
minua. Silloin nimittäin minulla on kiikarissa monien herkkujen teko poikani
syntymäpäiville. Mutta niistä sitten lisää tuonnempana.
Hyvää viikonloppua toivottelee Doro!
Päärynä-suklaapikkuleivät (n.25 kpl):
110 g
pehmeää voita
2.25 dl
sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
6.5 dl
vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
0.5 tl ruokasoodaa
1 iso päärynä
1-1.5 dl
suklaahippusia (tavallinen taloussuklaa ym. karkeasti rouhittuna käy myös
erinomaisesti)
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti
vatkaten. Sekoita kuivat aineet. Lisää ne taikinaan vähitellen. Vältä liikaa
vaivaamista, jottei taikinaan muodostu sitkoa. Kuori ja pilko päärynä pieniksi
kuutioiksi ja lisää suklaahippujen kanssa samanaikaisesti taikinaan. Pyörittele
taikinasta palleroita ja laita pellille leivinpaperin päälle. Jätä riittävästi
tilaa palleroiden väliin. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 15 min.
tai kunnes pikkuleivät ovat saaneet hieman väriä.
HUOM! Taikina on suhteellisen tahmaista, mutta yritä siitä
huolimatta pyöritellä taikinapalloja. Taikinapallerot laskeutuvat uunissa
kauniiksi pikkuleiviksi.
Voi että, välillä kaikki kyllä tuntuu menevän pieleen, mutta joskus se johtaa improvisointiin leivonnaisten kanssa ja voi syntyä jotain ihan uutta ja luovaa ;) Kiva idea käyttää päärynää pikkuleivissä. Laitoin sinulle haasteen blogiini! :D
VastaaPoistaHeh,näinpä juuri. Täytyypä käydä kurkistamassa blogiasi ja haastettasi:)
PoistaLöysin ensimmäistä kertaa blogiisi,. Sinulla on todella upeita kuvia ja kivoja ohjeita, nämäkin vaikuttavat aivan ihanilta. Tuo kuvassa näkyvä tuoli aiheuttaa muuten suurta kateutta : D törmäsin itsekin noihin suklaahippuihin kun kävin kauppakeskus Kaaren punnitse& säästä kaupassa. Näytti olevan vielä montaa laatua.
VastaaPoistaOnpas mukavaa,että löysit blogiini. Tervetuloa jatkossakin lukemaan.
PoistaTuoli on myös minusta ihan huippuhieno. Se kuului remontoimamme talon kalustukseen ja taitaa jäädä myös osaksi meidän sisustusta. Pikkuleipäkuvat on muuten otettu keskellä remonttityömaata. Siirsin vain maalipurkit ym. sivuun.
Niin ja kiitos kuvakehuista. Se onkin osa-alue,jossa yritän jatkuvasti kehittyä. Paljon olen oppinut,mutta hirveesti olisi vielä opittavaakin.
Poista