Nämä rapeat ja maukkaat suklaakuorrutteiset appelsiinipikkuleivät syntyvät todella helposti. Ainoastaan malttia vaaditaan taikinan tekeytymisen odottelussa. Ja mikäli herkkuhammasta kolottaa oikein kovasti ja kiire syömiselle on kova, voi suklaakuorrutuksen jättää ajanpuutteessa pois. Suosittelen kuitenkin pikkuleipien kastamista tummaan suklaaseen. Appelsiinin ja suklaa liittohan on tunnetusti täydellinen.
Ensi viikolla luvassa jälleen jotain appelsiinista ja suklaista tosin kakun muodossa...
-Doro-
Ensi viikolla luvassa jälleen jotain appelsiinista ja suklaista tosin kakun muodossa...
-Doro-
Appelsiinipikkuleivät suklaakuorrutteella (n.20kpl):
75 g
vehnäjauhoja
30 g
mantelijauhetta
25g sokeria
yhden appelsiinin kuoriraaste
45 g
voita
keltuainen
2 rkl tuorepuristettua appelsiinimehua
n. 50g tummaa suklaata
Sekoita keskenään jauhot, mantelijauhe, sokeri ja
appelsiinin kuoriraaste. Lisää voi ja nypi seos murumaiseksi. Lisää keltuainen
ja appelsiinimehu ja sekoita seos nopeasti tasaiseksi. Varo vaivaamasta liikaa,
jottei taikinaan muodostu sitkoa. Mikäli taikina tuntuu edelleen murumaiselta,
lisää appelsiinimehua pieninä määrinä kerrallaan. Tee taikinasta pallo ja kääri
pallo tiiviisti kelmuun. Laita taikina lepäämään jääkaappiin noin tunniksi.
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Levitä pöydälle
ohueksi kerrokseksi jauhoja ja kaulitse taikina jauhojen päällä noin 0.5 cm:n
paksuiseksi levyksi. Leikkaa rengasmuotilla ym. pikkuleipiä ja nosta ne
leivinpaperin päälle uunipellille. Kaulitse ylimääräinen taikina uudelleen ja
leikkaa edelleen pikkuleipiä. Jatka näin kunnes olet käyttänyt koko taikinan.
(HUOM! Taikinaa kaulitessa se saattaa murtua reunoiltaan. Se kuuluu asiaan)
Paista pikkuleivät kellanruskeiksi eli noin 10-15 minuuttia.
Anna jäähtyä. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Kasta pikkuleivästä
puolet suklaaseen ja nosta ritilälle/pellille kuivumaan. Voit koristella
pikkuleivät suklaan melkein jo jähmetyttyä pienellä appelsiinin kuoren palalla.