Sivut

17.1.14

Vadelma-valkosuklaa -kuppikakut!


Vadelma ja valkosuklaa ovat klassinen makupari. Hapokkaita vadelmia on kuppikakkutaikinassa ja ne toimivat loistavasti makean ja imelän valkosuklaan parina. Valkosuklaata laitoin pieniksi sattumiksi taikinaan sekä sulatin sitä kuorrutteen sekaan. Halutessasi voit jättää valkosuklaan kokonaan pois tai käyttää sitä vaihtoehtoisesti vain kuorrutteessa tai kuppikakuissa.

Onpas ihanaa kun aurinko ja pakkanen ovat ilonamme!
-Doro-


Vadelma-valkosuklaa –kuppikakut:


kuppikakut:

2 munaa
1.5 dl sokeria
50 g voita sulatettuna
1 dl kermaa
3 dl vehnäjauhoja
1.5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
n. 2dl jäisiä vadelmia
n. 100g valkosuklaata

valkosuklaa-kermakuorrute:

vispikermaa
valkosuklaata
punaista karamelliväriä


kuppikakut:
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet. Lisää sulaa voita, kermaa ja kuivia aineita vuorotellen munasokerivaahtoon. Sekoita varoen. Lisää lopuksi jäiset vadelmat ja pieniksi paloiksi pilkottu valkosuklaa. Asettele pieniä paperisia kuppikakkuvuokia kuppikakuille tarkoitettuun vuokaan (esim. silikoninen) ja laita taikinaa kuhunkin vuokaan reilu ruokalusikallinen. Paista 175 asteessa noin 15 min. tai kunnes kuppikakut ovat kypsiä (tikkuun ei jää taikinaa). Anna jäähtyä.

valkosuklaa-kermakuorrute:


Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja jätä jäähtymään. Vaahdota kerma. Lisää hieman jäähtynyt muttei kuitenkaan jähmettynyt valkosuklaa ohuena nauhana kermavaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Mikäli valkosuklaa on liian kuumaa, kermavaahto sulaa, joten ole tarkkana lämpötilan kanssa. Toisaalta liian jäähtynyt valkosuklaa puolestaan kovettuu heti tavoittaessaan kerman eikä tällöin levity vaahtoon tasaisesti.

Värjää valkosuklaakerma halutessasi karamellivärillä. Värjää ensin koko massa haalean vaaleanpunaiseksi. Lusikoi puolet kermasta pursotinpussin toiselle reunalle. Lisää jäljelle jääneeseen vaahtoon vielä hieman lisää karamelliväriä. Lusikoi myös tummempi massa pursotinpussiin, tällä kertaa toiselle reunalle. Pursottaessa kuppikakkuja, niistä tulee kauniin kaksivärisiä. 

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä kuppikakkuja! Hyvä idea yhdistää vadelma ja valkosuklaa, toimii varmasti. Jään blogisi seuraajaksi, ehkäpä löydän muitakin uusia vinkkejä omiin kuppikakkuihini :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa,kun löysit blogini. Varmasti löydät muitakin herkkuja kokeiltavaksi.

      Poista