Vadelma ja valkosuklaa ovat klassinen makupari. Hapokkaita vadelmia on kuppikakkutaikinassa ja ne toimivat loistavasti makean ja imelän valkosuklaan parina. Valkosuklaata laitoin pieniksi sattumiksi taikinaan sekä sulatin sitä kuorrutteen sekaan. Halutessasi voit jättää valkosuklaan kokonaan pois tai käyttää sitä vaihtoehtoisesti vain kuorrutteessa tai kuppikakuissa.
Onpas ihanaa kun aurinko ja pakkanen ovat ilonamme!
-Doro-
Vadelma-valkosuklaa –kuppikakut:
kuppikakut:
2 munaa
1.5 dl
sokeria
50 g
voita sulatettuna
1 dl
kermaa
3 dl
vehnäjauhoja
1.5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
n. 2dl jäisiä vadelmia
n. 100g valkosuklaata
valkosuklaa-kermakuorrute:
vispikermaa
valkosuklaata
punaista karamelliväriä
punaista karamelliväriä
kuppikakut:
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet. Lisää sulaa voita, kermaa
ja kuivia aineita vuorotellen munasokerivaahtoon. Sekoita varoen. Lisää lopuksi
jäiset vadelmat ja pieniksi paloiksi pilkottu valkosuklaa. Asettele pieniä
paperisia kuppikakkuvuokia kuppikakuille tarkoitettuun vuokaan (esim.
silikoninen) ja laita taikinaa kuhunkin vuokaan reilu ruokalusikallinen. Paista
175 asteessa noin 15 min. tai kunnes kuppikakut ovat kypsiä (tikkuun ei jää
taikinaa). Anna jäähtyä.
valkosuklaa-kermakuorrute:
Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja jätä jäähtymään.
Vaahdota kerma. Lisää hieman jäähtynyt muttei kuitenkaan jähmettynyt
valkosuklaa ohuena nauhana kermavaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Mikäli
valkosuklaa on liian kuumaa, kermavaahto sulaa, joten ole tarkkana lämpötilan
kanssa. Toisaalta liian jäähtynyt valkosuklaa puolestaan kovettuu heti
tavoittaessaan kerman eikä tällöin levity vaahtoon tasaisesti.
Värjää valkosuklaakerma halutessasi karamellivärillä. Värjää
ensin koko massa haalean vaaleanpunaiseksi. Lusikoi puolet kermasta
pursotinpussin toiselle reunalle. Lisää jäljelle jääneeseen vaahtoon vielä
hieman lisää karamelliväriä. Lusikoi myös tummempi massa pursotinpussiin, tällä
kertaa toiselle reunalle. Pursottaessa kuppikakkuja, niistä tulee kauniin
kaksivärisiä.
Herkullisen näköisiä kuppikakkuja! Hyvä idea yhdistää vadelma ja valkosuklaa, toimii varmasti. Jään blogisi seuraajaksi, ehkäpä löydän muitakin uusia vinkkejä omiin kuppikakkuihini :)
VastaaPoistaKivaa,kun löysit blogini. Varmasti löydät muitakin herkkuja kokeiltavaksi.
Poista