Tiikerikakku on perisuomalainen kahvipöydän herkku. Koska itse en ole vannoutunut kahvikakkujen ystävä, päätin muuttaa tätä perinteistä herkkua enemmän omaan makuuni sopivaksi. Täyteläisyyttä kakkuun tuo sulatettu suklaa. Appelsiini puolestaan antaa raikkautta. Kakun kruunaa suklainen voikreemi. NAMS!
-Doro-
Appelsiini-suklaatiikerikakku:
kakku:
125g tummaa suklaata
125g voita huoneenlämpöisenä
3,5dl sokeria
2 tl vaniljauutetta / vaniljasokeria
2 munaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,8 dl
maitoa
2 appelsiinin kuoriraasteet
kuorrutus ja täyte:
125g tummaa suklaata
125g voita huoneenlämpöisenä
500g tomusokeria
n. 0.6 dl
maitoa
1 tl vaniljauutetta / vaniljasokeria
lisäksi suklaapisaroita ja appelsiinin kuoriraastetta
koristeluun
kakku:
Sulata suklaa vesihauteessa. Jätä jäähtymään.
Vaahdota voi, sokeri ja vaniljauute isossa kulhossa
kuohkeaksi, vaaleaksi seokseksi. Lisää munat yksi kerrallaan, jokaisen
lisäyksen jälkeen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää
kuivia aineita vuorotellen maidon kanssa voi-munavaahtoon aina lisäyksien
välissä sekoittaen. Sekoita taikina lopuksi tasaiseksi.
Ota taikinasta ⅓ toiseen kulhoon. Lisää jäljelle jääneeseen
(⅔) taikinaan appelsiinin kuoriraasteet ja sekoita tasaiseksi. Lisää jäähtynyt,
muttei kovettunut suklaa toiseen taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Lusikoi puolet appelsiinitaikinasta kunnostettuun (voideltu
ja jauhotettu) kuivakakkuvuokaan. Lisää päälle suklaataikina. Lisää lopuksi
loput appelsiinitaikinasta suklaataikinan päälle. Pyöritä taikinaa veitsellä,
jotta appelsiini- ja suklaataikinat hieman sekoittuvat ja kakkuun muodostuu
tiikeriraita.
Paista kakkua 180 asteessa uunin keskitasolla noin 40
minuuttia tai kunnes kakku on kypsä tikulla kokeiltaessa. Anna kakun jäähtyä.
kuorrutus ja täyte:
Sulata kuorrutteen suklaa vesihauteessa. Jätä jäähtymään.
Vaahdota voi, tomusokeri, suklaa, maito ja vanilja
tasaiseksi, kuohkeaksi seokseksi. Voit lisätä maitoa tarvittaessa, mikäli
kuorrute jää liian jämäkäksi.
kakun kokoaminen ja koristelu:
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Nosta alimmainen
pohja alustalle ja levitä sille hieman täytettä/kuorrutusta. Nosta toinen
kakkukerros päälle ja levitä myös sille täytettä/kuorrutetta. Nosta viimeinen
kakkupohja päälle ja viimeistele kakku levittämällä kuorrutetta kakun päälle ja
sivuille.
Koristele kakku halutessasi esim. suklaapisaroilla ja
appelsiinin kuoriraasteella.
Blogistasi löytyy todella paljon mielenkiinotoisia ja houkuttelevia ohjeita.
VastaaPoistaKiitokset kohteliaisuudesta. Ei muuta ku kokeilemaan:-)
Poista