Joskus tulee hetkiä, että haluaa leipoa, muttei jaksa tehdä mitään kovin monimutkaista. Tämä suklaakakku toimii oivallisesti sellaisessa tilanteessa. Itse kakun ainekset vain sekoitetaan, eikä kuorrutukseenkaan mene kovin kauaa. Silti lopputuloksena on mehevä, täyteläinen ja makea suklaaherkku. Voiko leipominen enää helpompaa olla?
Näiden kuvien behind the scenes -otokset ovat tuloillaan varmaankin ensi viikolla. Loppuviikko nimittäin menee meikällä aika kiireisissä merkeissä.
Viikonloppuja!
-Doro-
Helppo suklaakakku (20 cm):
suklaakakku:
85g erittäin pehmeää voita (ei kuitenkaan sulaa)
1.4 dl piimää
2.35 dl sokeria
2.35 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
0.5tl leivinjauhetta
1tl soodaa
¼ tl suolaa
1dl kaakaojauhetta (makeuttamaton)
2 munaa
suklaakuorrutus:
250g voita huoneenlämpöisenä
4.5dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
200g tummaa suklaata
suklaakakku:
Sekoita pehmeä voi tasaiseksi massaksi.
Lisää piimä ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Lisää
munat yksi kerrallaan jokaisen lisäyksen välissä voimakkaasti sekoittaen. Voit
sekoittaa taikinan esim. puukauhalla.
Kaada taikina voideltuihin ja jauhotettuihin vuokiin. Itse
käytin kahta 20cm:n vuokaa, joista toiseen kaadoin 2/3 taikinasta ja toiseen
1/3 taikinasta. Paista 180 asteessa noin
25-35 min. riippuen kakun koosta. Tarkkaile siis kakkuja koko paiston ajan. Ota
kakut pois, kun puutikku jää taikinattomaksi kakkujen kypsyyttä kokeiltaessa.
Anna jäähtyä.
suklaakuorrutus ja kakun kokoaminen:
Sulata suklaa vesihauteessa. Jätä jäähtymään. Vaahdota voi,
tomu- ja vaniljasokeri erittäin kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää
jäähtynyt, mutta ei kuitenkaan jähmettynyt suklaa voivaahdon joukkoon. Vatkaa
tasaiseksi kuorrutteeksi.
Leikkaa toinen, paksumpi suklaakakku kahtia. Levitä kuorrutetta
ensimmäiselle kakkupohjalle. Nosta toinen kakkupohja päälle. Levitä myös sille
kuorrutetta. Lisää viimeinen eli kolmas kakkupohja koko komeuden päälle ja
levitä loppu kuorrute kakun päälle ja reunoille vapaasti palettiveitsellä.
Koristele esim. suklaahipuin.
Kakku säilyy jääkaapissa. Ota se kuitenkin reilu 30 minuuttia ennen tarjoamista huoneenlämpöön.