Nämä pikkuiset juustokakkuset ovat juuri sopivia tarjottavia ystävälle/rakkaalle huomenna 14.2. Lisäksi antajan ei tarvitse olla kummoinen jauhopeukalo. Nämä nimittäin valmistuvat helposti ja yksinkertaisista aineksista. Vadelmat voit korvata millä marjalla hyvänsä. Ja jos oikein kiire tulee, voi pyreen jättää kokonaan pois.
Hyvää ystävänpäivää!
-Doro-
Vadelmajuustokakkuset (n. 30 pientä)
pohjat:
1.7 dl kaurakeksimurua (myös esim. dominokeksit passaavat)
2.5 rkl voita sulatettuna
juustotäyte:
300g Philadelphia tuorejuustoa
1 dl sokeria
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
vadelmapyre:
n. 1.5 dl vadelmia
1 tl sokeria
pohjat:
Murskaa keksit monitoimikoneessa tai käsin perunasurvinta
apuna käyttäen hienoksi muruksi. Sulata voi ja kaada se keksimurun joukkoon.
Sekoita tasaiseksi.
Nostele pieniä paperisia muffinivuokia silikoniseen (voi
olla myös metallinen) muffinipeltiin. Mittaa noin lusikallinen keksimurua
kunkin vuoan pohjalle. Paine pohja tasaiseksi ja tiiviiksi. Paista pohjia 160
asteisessa uunissa 5 min.
juustotäyte, vadelmapyre ja kakkujen kokoaminen:
Mittaa tuorejuusto, sokerit ja suola kulhoon. Vatkaa
tasaiseksi massaksi. Lisää munat joukkoon vatkaten. Sekoita tasaiseksi.
Mittaa pyren vadelmat ja sokeri kulhoon. Surauta seos
soseeksi sauvasekoittimella ym. Paseeraa pyree siivilän läpi.
Lusikoi kuhunkin vuokaan juustomassaa (melkein täyteen).
Pudota juustomassan pinnalle muutamia tippoja vadelmapyreetä. Marmoroi vadelmapyre
hammastikulla juustoseoksen joukkoon.
Paista kakkusia 160 asteisessa uunissa n. 18 min. tai kunnes
ne ovat hyytyneet muttei kuitenkaan saaneet väriä. Jäähdytä ja viilennä
jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Mikä yhteen sattuma! Justiinsa tänään kävin kopsaamassa ohjeen samanlaisiin kakkusiin Makuja kotoa-blogista! Ihanan oloisia! Alkuperäinen ohje taisi olla Martha Stewartin. Näitä on pakko kokeilla, vaikuttavat niin herkullisilta :)
VastaaPoistahttp://makujakotoa.blogspot.fi/2014/12/raspberry-cheesecake-bites.html
Taitavat olla monessa blogissa suosittuja pieniä herkkuja. Itse nappasin ohjeen pinterestin kautta jostakin jenkkiblogista. Eipä yhtään yllätä, että Martha Stewart on alkuperäisten takana. Hänellä on monesti ihaniaaaaa reseptejä. Minä kyllä hieman vähensin sokerin määrää jenkkireseptiin verrattuna. Monesti nuo rapakon takaa tulevat reseptit ovat liian makeita omaan suuhuni.
PoistaJa ehdottomasti kokeilemisen arvoisia helppoutensa ja söpöytensä vuoksi.