Nyt on juurikin oikea aika kerätä kuusenkerkät talteen ja tehdä tätä aromaattista ja herkullista kuusenkerkkäsiirappia. Siirappi sopii niin jätskin kuin lettujenkin kaveriksi. Miksei myös kuppikakkuun...Otin tänään kuvat herkullisista kuusenkerkkäkuppikakuista, joiden reseptin saat seuraavassa postauksessa.
Muista kuitenkin, että kuusenkerkkien poimimiseen tarvitset maanomistajan luvan.
Aurinkoista viikonloppua ja onnea valmistuville. Mullakin alkaa LOMA!
-Doro-
Kuusenkerkkäsiirappi (4-5 dl):
n. 0.8 l kuusenkerkkiä
n. 2 l vettä
4-5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Huuhdo kuusenkerkät huolellisesti. Keitä kerkkiä vedessä 2-3 tuntia. Pidä kattilan kansi paikoillaan, jotta nestettä ei haihdu liiaksi.
Kaada kuusenkerkkäliemi siivilän läpi. Ota liemi talteen ja kaada se puhtaaseen kattilaan. Nestettä tulisi olla n. 1.5 litraa. Lisää sokerit ja keitä seosta ilman kantta n. 2 tuntia tai kunnes se on siirappimaista. Kaada kuuma siirappi puhtaisiin lasipurkkeihin. Sulje kansilla ja säilytä huoneenlämmössä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti