Kauppojen hyllyt pursuavat jos jonkinmoisia energiapatukoita. Aina ei tarvitse turvautua kaupan tarjontaa, vaan patukoita voi tehdä myös pienellä vaivalla itse. Tuloksena on varmasti terveellisiä ja lisäaineettomia herkkuja. Nämä menevät pojalleni myös herkkupäivän herkuista. Aina ei siis herkkupäivänäkään tarvitse turvautua sokeriin. Toisin sanoen näitä voi syödä hyvällä omalla tunnolla:)
Hyvää viikonloppua!
-Doro-
ps. Seuraavassa postauksessa jo tälle kerralle lupaamani behind the scenes -kuvat.
Terveelliset energiapatukat (8 kpl):
3 dl taateleita
1 dl maapähkinävoita (luomu)
1 dl kaurahiutaleita
Mikäli taatelit eivät ole todella pehmeitä, laita ne
likoamaan kuumaan veteen noin 10 minuutiksi. Kaada vesi pois, jonka jälkeen
taatelit ovat käyttövalmiita.
Surauta taatelit massaksi joko sauvasekoittimella tai
monitoimikoneella. Lisää maapähkinävoi ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi
kaurahiutaleet. Mikäli massa tuntuu todella märältä, voit lisätä
kaurahiutaleiden määrää.
Vuoraa suorakaiteen muotoinen leipävuoka tuorekelmulla.
Painele patukkamassa tiiviisti vuokaan. Käännä tuorekelmun reunat massan päälle
ja painele vielä voimakkaasti. Laita vuoka jääkaappiin muutamaksi tunniksi
kovettumaan. Leikkaa levystä patukoita ja kääri patukat voi- tai leivinpaperiin.
Helppoa ja energiapitoista!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti