Sivut

9.9.15

Tuhti ja herkullinen minttu-suklaakakku!


Tämän kakun tein jo loppukeväästä. Postaaminen vain on jäänyt. Aika jenkkityylisestä herkusta on kyse, sillä makeutta riittää. Yksi pala riitti ja se toi mieleen ihan minttu-suklaajäätelön.

Tuhtia ja suuntäyttävää, mutta samalla niin hyvää!
-Doro-



Minttu-suklaakakku (20cm):

suklaakakkupohjat:

115g voita huoneenlämpöisenä
2 dl piimää
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1tl soodaa
0.5tl suolaa
1.5 dl kaakaojauhetta (makeuttamaton)
3 munaa

minttusuklaatäyte ja –kuorrutus:

450g suolatonta voita
6 dl tomusokeria
2 tl piparminttuaromia
300g tuorejuustoa (philadelphia)
vihreää ja sinistä pastaväriä

lisäksi

60g tummaa suklaata rouhittuna täytteeseen
60g tummaa suklaarouhetta koristeluun
50g tummaa suklaata suklaalastuihin


suklaakakkupohjat:
Sekoita pehmeä voi ja sokeri sekaisin tasaiseksi massaksi. Lisää piimä ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Lisää munat yksi kerrallaan jokaisen lisäyksen välissä voimakkaasti sekoittaen. Voit sekoittaa taikinan esim. puukauhalla.

Kaada taikina kahteen 20cm:n voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 180 asteessa noin 35-40 min. tai kunnes kakut ovat tikulla kokeiltaessa kypsiä. Anna pohjien jäähtyä.

Leikkaa kumpikin jäähtynyt pohja halki. Näin sinulla on neljä kakkupohjaa täyttöä varten.


minttu-suklaatäyte – ja koristelu:
Vaahdota pehmeä voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeria desilitra kerrallaan ja vaahdota seos vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää aavistus vihreää ja sinistä pastaväriä (vihreää hieman enemmän) sekä piparminttuaromi. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Jaa voi-sokerivaahto tasan kahteen kulhoon. Lisää toisessa kulhossa olevaan kakun täytteeseen 60g suklaarouhetta ja sekoita tasaiseksi. Ota kolmannes täytteestä ja levitä se ensimmäiselle kakkupohjalle. Nosta toinen pohja päälle ja toista sama käsittely. Kokoa koko kakku kuten edellä.
Käytä toinen kulhollinen voi-sokerivaahtoa kakun kuorruttamiseen. Jätä hieman kuorrutusta pursotuksiin. Levitä palettiveitsellä kuorrutusta tasaisesti kakun sivuille ja reunoille. Painele koristeluun varattu rouhittu suklaa kakun reunoille. Pursota koristeet kakun pintaan käyttäen pyöreää isoa tyllaa. Koristele kakku suklaalastuilla.

Suklaalastujen suklaa tulee temperoida: Sulata suklaa vesihauteessa 48-50 asteiseksi. Ota suklaa-astia pois vesihauteesta ja jäähdytä suklaata koko ajan sekoittaen, kunnes sen lämpötila saavuttaa 27-28 astetta. Nosta kulho takaisin vesihauteeseen ja lämmitä sula suklaa 31-32 asteiseksi. Kaada sula suklaa leivinpaperin päälle ja levitä se ohueksi kerrokseksi.  Anna kovettua, jonka jälkeen voit murtaa suklaalastuja kakun pintaan.

Mikäli säilytät kakkua jääkaapissa ennen tarjoamista, nosta se väh. puoli tuntia ennen tarjoamista huoneen lämpöön.

6 kommenttia:

  1. Nam, näyttääpä ihanalta! <3
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos. Käyn kurkkimassa sun blogia, josko sieltä nappaisin jotakin herkkua tehtäväksi.

      Poista
  2. Mahtavan, tuhdin ja raikkaan näköinen kakku :) kyllä kelpais palanen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos!!!! raikasta kakku tosin ei ollut;)

      Poista
  3. Ihan mieletön. Kakku justiisa mun makuun ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämähän sopisikin teidän jenkkiherkkuihin kuin nenä päähän:)

      Poista