Tämän kakun tein jo loppukeväästä. Postaaminen vain on jäänyt. Aika jenkkityylisestä herkusta on kyse, sillä makeutta riittää. Yksi pala riitti ja se toi mieleen ihan minttu-suklaajäätelön.
Tuhtia ja suuntäyttävää, mutta samalla niin hyvää!
-Doro-
Minttu-suklaakakku (20cm):
suklaakakkupohjat:
115g voita huoneenlämpöisenä
2 dl piimää
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1tl soodaa
0.5tl suolaa
1.5 dl kaakaojauhetta (makeuttamaton)
3 munaa
minttusuklaatäyte ja –kuorrutus:
450g suolatonta voita
6 dl tomusokeria
2 tl piparminttuaromia
300g tuorejuustoa (philadelphia)
vihreää ja sinistä pastaväriä
lisäksi
60g tummaa suklaata rouhittuna täytteeseen
60g tummaa suklaarouhetta koristeluun
50g tummaa suklaata suklaalastuihin
suklaakakkupohjat:
Sekoita pehmeä voi ja sokeri sekaisin tasaiseksi massaksi.
Lisää piimä ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Lisää
munat yksi kerrallaan jokaisen lisäyksen välissä voimakkaasti sekoittaen. Voit
sekoittaa taikinan esim. puukauhalla.
Kaada taikina kahteen 20cm:n voideltuun ja jauhotettuun
vuokaan. Paista 180 asteessa noin 35-40 min. tai kunnes kakut ovat tikulla
kokeiltaessa kypsiä. Anna pohjien jäähtyä.
Leikkaa kumpikin jäähtynyt pohja halki. Näin sinulla on
neljä kakkupohjaa täyttöä varten.
minttu-suklaatäyte – ja koristelu:
Vaahdota pehmeä voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeria
desilitra kerrallaan ja vaahdota seos vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää
aavistus vihreää ja sinistä pastaväriä (vihreää hieman enemmän) sekä
piparminttuaromi. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Jaa voi-sokerivaahto tasan kahteen kulhoon. Lisää toisessa
kulhossa olevaan kakun täytteeseen 60g suklaarouhetta ja sekoita tasaiseksi.
Ota kolmannes täytteestä ja levitä se ensimmäiselle kakkupohjalle. Nosta toinen
pohja päälle ja toista sama käsittely. Kokoa koko kakku kuten edellä.
Käytä toinen kulhollinen voi-sokerivaahtoa kakun
kuorruttamiseen. Jätä hieman kuorrutusta pursotuksiin. Levitä palettiveitsellä
kuorrutusta tasaisesti kakun sivuille ja reunoille. Painele koristeluun varattu
rouhittu suklaa kakun reunoille. Pursota koristeet kakun pintaan käyttäen
pyöreää isoa tyllaa. Koristele kakku suklaalastuilla.
Suklaalastujen suklaa tulee temperoida: Sulata suklaa
vesihauteessa 48-50 asteiseksi. Ota suklaa-astia pois vesihauteesta ja jäähdytä
suklaata koko ajan sekoittaen, kunnes sen lämpötila saavuttaa 27-28 astetta.
Nosta kulho takaisin vesihauteeseen ja lämmitä sula suklaa 31-32 asteiseksi.
Kaada sula suklaa leivinpaperin päälle ja levitä se ohueksi kerrokseksi. Anna kovettua, jonka jälkeen voit murtaa suklaalastuja
kakun pintaan.
Mikäli säilytät kakkua jääkaapissa ennen tarjoamista, nosta
se väh. puoli tuntia ennen tarjoamista huoneen lämpöön.
Nam, näyttääpä ihanalta! <3
VastaaPoistaT: Serkusten suklaaunelma blogi
kiitos. Käyn kurkkimassa sun blogia, josko sieltä nappaisin jotakin herkkua tehtäväksi.
PoistaMahtavan, tuhdin ja raikkaan näköinen kakku :) kyllä kelpais palanen!
VastaaPoistakiitos!!!! raikasta kakku tosin ei ollut;)
PoistaIhan mieletön. Kakku justiisa mun makuun ;)
VastaaPoistaTämähän sopisikin teidän jenkkiherkkuihin kuin nenä päähän:)
Poista