Somessa on vilissyt monenmoista sovellusta s`mores herkuista. Tutuin tapa tehdä herkku, on paistaa nuotiolla vaahtokarkki ja tunkea se suklaan kanssa kahden keksin väliin. Nuotioretket vähenevät kummasti ilmojen kylmetessä, joten s`moresin nautiskelu sisätiloissa tulee ajankohtaiseksi.
Aikanaan olen bongannut pinterestistä idean s`mores dipistä ja nyt oli oikea hetki kokeilla sitä. Tekeminen on älyttömän helppoa ja lopputulos on vakuuttava. Tämä on todellista lohturuokaa!
Minä suuntaan viikonlopuksi Tallinnaan maistelemaan sen tarjoamia herkkuja. Hyvää loppuviikkoa ja palataan asiaan taas ensi viikolla. Silloin tiedossa herkku omenasta.
-Doro-
S`mores dippi (16 cm:n valurautapannu):
1 tl voita
200 g suklaata (mitä tahansa suklaata. Itse käytin 120g maitosuklaata ja 80g tummaa suklaata)
n. 22 kpl vaahtokarkkeja
lisäksi Digestive –keksejä tai vastaavia
Laita uuni kuumenemaan 230 asteeseen. Laita uunin kanssa
samaan aikaan valurautapannu lämpenemään uuniin. Rouhi sillä välin suklaa
pieneksi rouheeksi. Kun uuni on valmis, ota pannu uunista ja voitele kuuma
pannu voilla kauttaaltaan. Kaada suklaarouhe pannulle tasaiseksi. Asettele
vaahtokarkit päälle siististi ja laita koko komeus uuniin n. 5 minuutiksi.
Pannua on syytä vahtia koko paiston ajan, jottei vaahtokarkit vain pala.
Ota pannu uunista ja anna smores dipin jäähtyä n. 10 min.
Tarjoa dippi esim. Digestive -keksien kanssa. NAM!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti