Kenellä on vielä käyttämätöntä torttutaikinaa pakastimessa? Minulla! En sitten jaksanutkaan leipoa tähtitorttuja jouluksi ja hyvä niin. Herkkuja oli muutenkin yllin kyllin.
Mutta jotakin pakastimen torttutaikinalevyistä oli keksittävä. Melkein kuin churrot syntyivät todella helposti ja ne olivat mielettömän hyviä. Oikeat churrot ovat uppopaistettuja ja rasvana taikinassa on käytetty öljyä. Eli taikinahan näissä on ihan väärä, samoin kypsennysmenetelmä. Mutta ei sen niin väliä. Herkkua syntyi silti.
Kivaa viikkoa! Minä tästä lähdenkin Kanarian lämpöön.
-Doro-
ps. Olin viikonloppuna harjoittelemassa studiovalojen käyttöä. Seuraavassa postauksessa siitä lisää...
Nopeat melkein kuin churrot (n. 12 isoa tai n. 25 pientä):
3 levyä torttutaikinaa
n. 75g voita
3 tl kanelia
1.5 dl sokeria
Sulata torttutaikinalevyt. Mikäli teet isoja churroja,
leikkaa levyt pituussuunnassa neljään osaan. Pienten churrojen kohdalla leikkaa
leveyssuunnassa noin sormenpään paksuisia kaistaleita levystä. Nosta kaistaleet
uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteeseen n. 12 minuuttia tai
kunnes taikina on värjäytynyt kauniin ruskeaksi.
Sulata voi ja voitele churro kauttaaltaan rasvalla. Kastele märkä
churro kaneli-sokeriseokseen kauttaaltaan ja nosta jäähtymään. Toimi näin
jokaisen leivonnaisen kohdalla. Tarjoa churrot esim. paksun espanjalaisen
kaakaon kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti