Brunbergin suukot ovat suurta herkkuani. Olen pitkään miettinyt onnistuisiko niiden valmistaminen kotikonstein. Blogeissa olen nähnyt paljon reseptejä suklaasuukkoihin, joten myös minä päätin kokeilla onneani.
Suurena kuppikakkujen ystävänä päätin toteuttaa suukot hieman tavallisesta poiketen. Suukon pohjana ei olekaan keksiä, vaan herkullisen mehevä suklainen muffini.Uskomatonta, mutta tuhti tumma kaakao muffinin pohjassa taittaa kuorrutuksen makeutta mukavasti. Nämä olivat hitti työpaikallani.
Kivaa viikkoa!
-Doro-
ps. Nämä kuvat on muuten kuvattu iltamyöhällä studiovaloilla.
Suklaasuukot kuppikakkujen muodossa (n. 18 pientä):
kuppikakut:
1.8 dl vehnäjauhoja
0.5 dl kaakaojauhetta (makeuttamaton)
1 dl sokeria
½ dl fariinisokeria
1.5 tl leivinjauhetta
40g voita huoneenlämpöisenä
1.2 dl maitoa tai kermaa
1 muna
0.5 tl vanilja-aromia
kuorrutus ja koristelu:
3 munan valkuaista
2.2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
150g tummaa suklaata
3 tl rypsiöljyä
koristeeksi esim. suklaahippuja tai strösseleitä
kuppikakut:
Mittaa jauhot, kaakaojauhe, sokerit, leivinjauhe ja voi
monitoimikoneeseen ja vatkaa hiljaisella nopeudella, kunnes seos on murumaista
ja ainekset ovat yhdistyneet.
Vatkaa muna, kerma/maito ja vanilja-aromi sekaisin omassa
kulhossaan. Kaada sitten puolet seoksesta monitoimikoneeseen, vatkaa edelleen
ja käännä teho suuremmalle, jotta seokseen ei jää kokkareita. Säädä teho taas
pienemmälle ja kaada loppu muna-kermaseos hitaasti joukkoon. Sekoita vielä sen
verran, että ainekset menevät sekaisin. Vältä liikaa sekoittamista, jottei
taikinaan muodostu sitkoa.
Lusikoi taikina pieniin muffinivuokiin, jotka olet asettanut
muffinipellille. Paista kakkuja 175 asteisessa uunissa noin 15 min. Tikulla
kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa. Älä kuitenkaan paista liikaa, jotta kakut
säilyttävät mehevyytensä. Anna kuppikakkujen jäähtyä.
kuorrutus ja koristelu:
Mittaa valkuaiset ja sokerit kuumuutta kestävään kulhoon.
Lämmitä seosta sekoittaen vesihauteessa, kunnes sokeri on kokonaan liuennut ja
massa on saavuttanut 65 –asteen lämpötilan. Nosta kulho vesihauteesta ja ala
vatkata voimakkaasti valkuais-sokeriseosta. Vatkaa, kunnes seos on täysin
jäähtynyt ja se on todella kuohkeaa.
Lusikoi valkuaisvaahto tyllalliseen pursotinpussiin ja
pursota muffinien päälle kauniit keot kuorrutusta. Jätä jähmettymään noin
tunniksi.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää öljy ja
sekoita tasaiseksi. Dippaa kukin kuppikakku sulassa suklaassa ja jätä
jähmettymään. Ennen suklaan jähmettymistä koristele suklaan pinta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti