Uudenvuoden lupaukseni liittyi jälkkärien bloggaamiseen. No lupaukset eivät taida ikinä pitää. Ei minullakaan tällä kertaa. Jälkkärien sijaan päätin tehdä täysin uuden aluevaltauksen blogin puolella, nimittäin suolaiset herkut. Vuosi näyttää tulenko bloggaamaan jälkkäreitä, vai pitäydynkö makeiden leipomusten lisäksi suolaisissa.
Viime viikolla kaupassa käydessäni mukaani tarttui poikkeuksellisesti k-ruoka-lehti. Kansi kiinnitti huomioni. Siinä oli nimittäin herkullisten vohvelien kuva. Minullakin vohvelirauta on, tosin se on älyttömän pienellä käytöllä. Inspiroiduin kuitenkin lehden vohveliresepteistä niin paljon, että päätin kaivaa vohveliraudan esiin ja pistää taikinan tulemaan.
Voi vitsit, miten herkullisia vohvelit olivatkaan. Suolaisina ne vastasivat kunnon ruokaa. Avocado-kylmäsavulohitäytteen lisäksi meillä oli myös smetanaa, mätiä ja sipulia. Ne loppuivat kuitenkin nopeasti, eivätkä päätyneet kuvaan.
Kivaa viikon jatkoa!
-Doro-
Vohvelit (n. 18 kpl):
3 munaa
3 dl täysmaitoa
4 dl hienoja spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
¾ dl sulatettua voita
2 dl vichyä
suolainen avocado-kylmäsavulohitäyte:
2 avocadoa
loraus limen mehua
suolaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä
lisäksi n. 300g kylmäsavulohta ohuina siivuina (lohen määrä
riippuu täysin siitä, kuinka paljon haluat tarjota lohta yhtä vohvelia kohden)
ja nippu viinisuolaheinää
vohvelit:
Sekoita munien rakenne rikki. Lisää maito ja sekoita
tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vispilällä vatkaten.
Lisää lopuksi sula, jäähtynyt voi. Anna taikinan turvota 30 minuuttia.
Lisää vichy juuri ennen paistamista. Lämmitä vohvelirauta
kuumaksi. Voitele se tavallisella voilla tai kirkastetulla voilla. Kirkastettu
voi lisää vohvelien rapeutta. Katso kirkastetun voin ohje alta.
Kaada vohveliraudalle taikinaa ja paista vohveli kauniin
ruskeaksi. Vohvelit kannattaa tarjota mahdollisimman nopeasti paistamisesta,
jotta ne pysyvät rapeina. Mikäli kasaat vohvelit paiston jälkeen, kärsii niiden
rapeus oleellisesti.
suolainen avocado-lohitäyte:
Mössää kulhossa haarukalla avocadojen sisusta suhteellisen
sileäksi massaksi. Lisää limen mehua maun mukaan sekä loraus oliiviöljyä. Mausta
tahna suolalla ja pippurilla. Tarjoa ohueksi siivutettua kylmäsavulohta ja
viinisuolaheinää tahnan seurana.
Minä olen kuolannut myös niitä K-ruoka lehden vohvelireseptejä! Näyttävät niin herkullisilta täytteineen. :P
VastaaPoistaT: Serkusten suklaaunelma blogi