Viikko on taas hujahtanut hirmuista vauhtia. Tänään havahduin siihen, että blogia pitäisi päivittää. Mitään en ollut leiponut, joten matkalla töistä kotiin aivot raksuttivat kovasti, että mitä sitä tekisikään.
Aika pitkälti suunnittelu lähti jääkaapin aineksista ja porkkanasta, sitä kun meillä nyt sattuu olemaan läjäpäin omasta takaa. Kaupassa täytyi poiketa vain sen verran, että nappasin matkaani Ricotta-juuston. Nopeasti ja helposti valmistui tämä herkullinen porkkanagalette, jota juurikin parhaillani nautin iltateen kanssa.
Katsotaan kerkiänkö viikonloppuna leipomispuuhiin. Ohjelmaa, kun on koko viikonlopuksi enemmän kuin ehtisi tehdä.
-Doro-
Porkkanagalette (yksi iso tai kaksi pienempää):
pohja:
3 dl hienoja spelttijauhoja tai vehnäjauhoja
115g voita jääkaappikylmänä
½ dl täysmaitoa
täyte:
250g Ricotta-juustoa
30g Parmesania (n. 1 ½ dl)
1 tl kuivattua timjamia
1 valkosipulin kynsi
½ tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
n. 4 porkkanaa
1 pieni sipuli
2 rkl auringonkukan siemeniä
keltuainen voiteluun
pohja:
Mittaa jauhot kulhoon. Nypi jääkaappikylmä voi joukkoon
niin, että syntyy murumainen seos. Lisää maito ja sekoita taikinapalloksi.
Mikäli taikinasta ei synny palloa ja se on edelleen murumaista, lisää
ruokalusikallinen kerrallaan maitoa. Kääri taikinapallo kelmuun ja laita
jääkaappiin lepäämään tunniksi.
Jos haluat kaksi piirasta, jaa taikinapallo kahtia. Mikäli
teet yhden suuren piiraan, ei sinun tarvitse ryhtyä jakopuuhiin. Kaulitse
taikinapallo/-pallot pyöreiksi muutaman millin paksuisiksi levyiksi jauhotetun
leivinpaperin päällä.
täyte:
Hienonna valkosipulin kynsi. Raasta parmesani kulhoon. Lisää
Ricotta, oliiviöljy ja mausteet sekä hienonnettu valkosipulin kynsi. Sekoita
tasaiseksi massaksi.
Pilko porkkanat ohuiksi kiekoiksi ja sipuli ohuiksi
renkaiksi.
Lusikoi ja levitä täytettä piiraspohjalle/-pohjille siten,
että jätät reunoille noin 2,5 cm tyhjää. Lisää ohuet sipulirenkaat ja porkkanat
tasaisesti täytteen päälle. Taita täytteestä tyhjä taikinareuna piirakan päälle
reunoiksi. Voitele reunat keltuaisella ja paista 200 asteessa noin 35
minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti