Tällä kertaa leivoin silmällä pitäen Suffeli Puffi -suklaanamupussia, joka oli kummitellut jo tovin meidän ruokakaapissa. Puffit päätyivät kuppikakkuihin, kuorrutteeseen sekä itse kakkusiin. Sveitiläisen voikreemin valmistin osittain fariinisokerista, joka antoi kivan paahteisuuden kuorrutukselle. Aikas kivoja kakkusia.
Ensi viikko siintää jo silmissä. Minulle on tiedossa loppuviista paljon leivontaa, kun poikani synttäreitä juhlitaan. Ja pakko se on jo nyt hehkutella tulevaa lomaani etelän lämmössä. Sinne suuntaan ihan piakkoin, tasan yhdeksän yön kuluttua.
Haleja!
-Doro-
Suffeli Puffi –kuppikakut (n. 12 isoa):
kuppikakut:
175g voita huoneenlämpöisenä
1.5 dl sokeria
0.5tl vaniljajauhetta tai 1.5 tl vaniljasokeria
3 munaa
3.5 dl (200g) vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
3 rkl kermaa tai täysmaitoa
n. 3dl Suffeli Puffi –suklaanamuja kevyesti rouhittuna
sveitsiläinen voikreemi:
100g valkuaista (n. 3 munan valkuaiset)
90g sokeria
70g fariinisokeria
200g suolatonta voita lähes huoneenlämpöisenä, mutta
kuitenkin hieman viileänä
koristelu:
100g tummaa suklaata
n. 4 dl Suffeli Puffi –suklaanamuja
kuppikakut:
Vaahdota hieman pehmennyt voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen joukkoon jokaisen lisäyksen välillä voimakkaasti
vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivia aineita
voi-sokerivaahtoon vuorotellen kerman kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Lisää kevyesti rouhitut Suffeli Puffit taikinan joukkoon ja sekoita vain sen
verran, että taikina sekoittuu.
Lusikoi taikinaa n. 2/3 paperisiin, isoihin amerikan muffinivuokiin,
jotka olet asettanut muffinipellille. Paista 200 asteessa, uunin keskitasolla
n. 20 min. tai kunnes kuppikakut ovat kypsiä.
sveitsiläinen voikreemi:
Lämmitä valkuaisia ja sokereita vesihauteessa koko ajan
sekoitellen kunnes seos tuntuu käteen kuumalta (noin 65 asteista) ja
sokerikiteet ovat täysin sulaneet. Ota kulho pois vesihauteesta ja vatkaa
tehosekoittimessa noin 5 min. Vaihda tehosekoittimen vispilä vatkaimeen. Alenna
tehosekoittimen nopeutta (kitchen aid nopeus 3) ja lisää vielä hieman viileä
voi kuutio kerrallaan. Jatka vatkaamista kunnes koostumus on tasaista. Mikäli
marenki ja voi alkavat erottua toisistaan, ei huolta. Se kuuluu asiaan. Jatka
vain vatkaamista, kunnes seos on taas kasassa ja riittävän paksua
pursotettavaksi.
koristelu:
Pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ruusukkeet.
Asettele muutamia Suffeli Puffeja kuorrutteen päälle. Sulata suklaa
vesihauteessa ja valuta sulaa suklaata kuorruteruusujen ja Puffien päälle
lusikkaa apuna käyttäen. Kuppikakut ovat parhaimmillaan samana päivänä
nautittuna. Mikäli säilytät kakkuja jääkaapissa, ota ne vähintään puoli tuntia
ennen tarjoamista huoneenlämpöön, jotta kuorrutus ehtii pehmetä.
Ihanan syntisen näköisiä! :D
VastaaPoistaNo niinpäs on. Näiden kohdalla sain onneksi pidäteltyä itseäni. Työkaverit hoitivat tuhoamisen.
Poista