Ystäväni antamaa ohjetta olen muokannut ja muokannut ja nyt minusta tuntuu, että täydellinen ainesten kombinaatio on löytynyt. Osa sokerista vaihdetaan fariinisokeriin, jolloin kakkuun saadaan ihanaa paahteisuutta. Kaakaojauhon määrää olen lisännyt pikku hiljaa ja alkuperäiseen reseptiin verrattuna kaakaota on yli puolet enemmän. Lisäksi kakun paiston on oltava hyppysissä. Uunista riippuen paistoaika on 10-13 minuuttia. Hiemankin liian pitkään paistettuna kakku ei mielestäni toimi. Täydellinen mutakakku on keskeltä ihan oikeasti mutainen.
Vaikka mieheni ja lapseni isä ei olekaan mikään mahdoton suklaan ystävä, tämä versio mutakakusta kyllä teki hänellekin kauppansa. Taisi isänpäivän mudat onnistua. Ylläriksi kakkuun piilotin Suffeli Puffi -suklaanamuja. Ne eivät ole missään nimessä välttämättömiä. Kivan koristelun niillä tosin saa aikaiseksi.
Hyvää isänpäivää vielä kaikille isille!
-Doro-
Täydellisyyttä hipova mutakakku (20cm):
2 munaa
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1,75 dl hienoja vehnäjauhoja
1 dl tummaa, vahvaa kaakaojauhetta
½ tl vaniljajauhetta
¼ tl suolaa
100g voita sulatettuna
(n. 1 ½ dl Suffeli puffi –suklaanamuja)
koristelu:
n. 2 dl Suffeli Puffi –suklaanamuja
n. 25g tummaa suklaata
2 rkl tummia suklaahippuja
Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vaahdota munat ja sokerit
kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niitä
vuorotellen sulan rasvan kanssa muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Jos
haluat taikinaan Suffeli-puffeja, lisää ne ja sekoita tasaiseksi.
Vuoraa irtopohjavuoan vuoan pohja leivinpaperilla. Voitele
vuoan reunat voilla ja jauhota kaakaojauheella. Kaada taikina vuokaan ja
tasoita pinta. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. Kakun on
tarkoitus jäädä keskeltä löysäksi. Ota kakku uunista, kun reunat ovat
kypsyneet, mutta keskusta on vielä selvästi pehmeää.
Anna jäähtyä.
Koristele kakku Suffeli-puffeilla. Valuta sulaa suklaata
lusikalla puffien ja kakun pintaan. Viimeistele tummilla suklaahipuilla. Nam!
Ah, en kestä mikä herkku! <3 Osallistu ihmeessä tällä kakulla meidän marraskuun suklaa-haasteeseen: http://serkustensuklaaunelma.blogspot.fi/2016/11/marraskuun-haaste.html
VastaaPoistaKiitoskiitos. Täytyypä käydä kurkistamassa teidän suklaahaastetta.
PoistaNo nyt on päälliset kohdillaan! ♥ Pitää kokeilla joskus tätä :)
VastaaPoistaEhdottomasti kokeilemisen arvoinen. Ja niin helppo tehdä.
Poista