Tämän vuoden viimeinen postaus pamahtaa nyt. Pieniä motivoitumisvaikeuksia minulla on tässä viime päivinä ollut leipomisen suhteen. Eilen jo sanoin, että lopetan koko bloggaamisen. No jos en kuitenkaan. Hassua, että toisinaan itselle rakkaasta harrastuksesta tulee inhokkijuttu, hetkeksi.
Mikäli sinulla on kateissa leipomiskipinä ja haluat uudenvuoden pöytään jotakin helppoa, niin tässä oiva resepti, joka on todella helppo. Tänään maistelin tätä kakkua ja pakko myöntää, että tekovaiheessa en vielä uskonut, että kakku olisi niin hyvää kuin se oli. Ainoa mitä lisäisin tarjolle kakun kanssa olisi vaniljasokerilla maustettu kermavaahto. No sitä meillä ei ollut, joten haaveeksi se siis jäi.
Seuraavassa postauksessa minä sitten listailenkin omia uuden vuoden lupauksiani. Tälle vuodelle tuli luvattua suolaista leivontaa blogin puolelle ja sen lupauksen olen pitänytkin. Ensi vuoden lupailut jo kovasti pyörivät mielessäni. En vain tiedä uskallanko mennä ihan sitä lupaamaa, mitä olen suunnitellut. No ensi postaukseen siis. Sitten selviää uskalsinko.
HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2017!!!
-Doro-
Ruotsalainen mantelikakku (20 cm):
2 ¼ dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
110g pehmeää voita
2 munaa
2-3 rkl mantelilikööriä (esim. Disaronno tai Amaretto)
n. 0,75 dl mantelilastuja
tarjoiluun vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa
Sekoita sokerit ja vehnäjauhot kulhossa. Lisää hyvin pehmeä
voi. Itse käytin voin muutaman sekunnin kerrallaan mikrossa niin, että se ei
sulanut, mutta pehmeni todella pehmeäksi. Lisää pehmyt voi sokerijauhoseokseen
ja sekoita tasaiseksi. Seoksesta tulee hieman möykkyistä, mutta se ei haittaa.
Sekoita munat ja mantelilikööri keskenään niin, että munien
rakenne rikkoutuu kunnolla. Lisää munaseos voijauhoseokseen ja sekoita
tasaiseksi. Tässä kohtaa kannattaa maistaa taikinaa. Mikäli haluat liköörin
makua lisää, lisää sitä noin ruokalusikallinen.
Kaada taikina kunnostettuun (leivinpaperi pohjalla, reunat
ja pohja voideltu ja jauhotettu) 20 cm:n irtopohjavuokaan. Ripottele päälle mantelilastut.
Paista kakkua 175 asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia tai kunnes
kakku on saanut pintaansa ja reunoihinsa kauniisti väriä. Anna jäähtyä.
Tarjoile kakku vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kera.