Sivut

11.5.17

Äidille mustikkakuppikakkuja paahdetulla valkosuklaalla!


Äitienpäivä lähestyy ja ihania äitejä on syytä muistaa esimerkiksi leipomalla herkkuja. Nämä mustikkakuppikakut muuntautuivat varsin ylellisiksi paahdetun valkosuklaamurun myötä. Ja kieltämättä paahdetun valkosuklaan kinuskinen makeus sopii kuin nenä päähän mustikan kaveriksi.

Valkosuklaan paahtaminen on todella helppoa. Kannattaa ehdottomasti kokeilla.

-Doro-





Mustikkakuppikakut paahdetulla valkosuklaalla (n. 13 isoa tai n. 26 pientä):

kuppikakut:

2 munaa
1.25dl sokeria
2tl vaniljasokeria
4.5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
120g voita sulatettuna
1 dl turkkilaista jogurttia
3 dl mustikoita (jäiset mustikat käyvät hyvin)

kuorrutus:

2 dl kuohukermaa
(1,5 rkl vaniljakreemijauhetta)
2 tl vaniljasokeria
(violettia elintarvikeväriä)

paahdettu valkosuklaa:

100g valkosuklaata


kuppikakut:
Sulata voi ja jätä jäähtymään. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivia aineita vuorotellen voisulan ja jogurtin kanssa muna-sokerivaahtoon. Sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat. Näin vältät sitkon muodostumisen. Lisää lopuksi mustikat ja sekoita tasaiseksi.

Lusikoi taikinaa muffinipellille aseteltuihin muffinivuokiin. Taikinaa tulisi olla noin 2/3 vuoan tilavuudesta. Paista kuppikakkuja 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 min. (paistoaika riippuu kakkujen koosta) tai kunnes kakut ovat tikulla kokeiltaessa kypsiä.
Mikäli et omista muffinipeltiä, voit paistaa kuppikakut myös tavallisen uunipellin päällä. Tällöin kuitenkin suosittelen käyttämään vahvoja ja varsin paksuja muffinivuokia, jotta kuppikakut säilyttävät kauniin muotonsa sivuttaisen leviämisen sijaan.

kuorrutus
Vaahdota kerma, vaniljasokeri ja vaniljakreemijauhe. Voit tehdä kuorrutteen myös ilman vaniljakreemijauhetta. Itse tykkään käyttää jauhetta, koska se tekee kuorrutteesta hieman jämäkämmän ja helpomman pursotettavan. Voit halutessasi värjätä kuorrutteen elintarvikevärillä kauniin violetiksi.

Pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle kauniit ruusukkeet.

paahdettu valkosuklaa:
Pilko valkosuklaa pieneksi, pikkurillin kynnen kokoiseksi kuutioksi. Levitä leivinpaperille uunipellin päälle. Paahda suklaata 200 asteisessa uunissa n. 5 min. tai kunnes suklaa on kauniin ruskeaa. Suklaa palaa todella herkästi, joten ole tarkkana paiston kanssa. Anna jäähtyä.

Ripottele paahdettuja valkosuklaamuruja valmiiden kuppikakkujen pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti