Vaaleanpunainen rosetein koristeltu kakku sai tänä vuonna hoitaa isäni syntymäpäiväkakun virkaa. Synttärisankari rakastaa mansikkaa, erityisesti jäätelön muodossa. Ingmanin mansikkajäätelö onkin ollut kestosuosikki niin kauan kuin muistan. Ja se koko paketti menee kertalaakista naamariin. Eli kyseessä on todellinen mansikkahirmu. Mikäli haluaa tehdä kakun varman päälle, on siihen syytä laittaa muodossa tai toisessa mansikkaa.
Tällä kertaa valmistin mansikkatahnalla ja
valkosuklaakermalla täytetyn enkelikakun. Enkelikakku on vanha tuttu, jonka
ohjeen löydät täältä. Myös mansikkatahna on tullut tehtyä Angry birds –kakun
yhteydessä. Koristelin kakun liukuvärjätyillä roseteilla. Rosetteja tehdessäni
mokasin käyttämällä liian suurta tyllaa. Pienemmällä tyllalla lopputuloksesta
olisi tullut siistimpi. Onneksi synttärisankari ei tätä huomannut. Sen verran
suuta taisi napsata, että pienet detaljeet jäivät huomaamatta. Kakku on aika
makea, joten makeutta voi vähentää esimerkiksi korvaamalla kuorrutuksen
valkosuklaakerman tavallisella liivatteella ja sokerilla höystetyllä kermalla.
Mansikkainen valkosuklaakermakakku enkelikakkupohjalla:
enkelikakku (2x 20 cm:n vuoka): ohje löytyy täältä
Mansikkatahna: ohje löytyy täältä
valkosuklaakerma kakun väliin:
2.5 dl
vispikermaa (Flora vispi)
100 g
valkosuklaata
valkosuklaakerma kakun päälle:
5 dl
vispikermaa (Flora vispi)
150 g
valkosuklaata sulatettuna ja hieman jäähtyneenä
punaista elintarvikeväriä
Valkosuklaakermat:
Vaahdota täytteen kerma. Sulata suklaa ja anna jäähtyä pieni
hetki. Kaada suklaa ohuena nauhana kermaan koko ajan vatkaten. Tee kuorrutuksen
valkosuklaakerma kuten edellä tehtiin.
Kakun kokoaminen:
Halkaise kakkupohjat kahtia. Levitä mansikkatahnaa
ensimmäisen pohjan päälle. Levitä mansikkatahnan päälle valkosuklaakermaa ja
aseta seuraava kakkupohja päälle. Toista tämä kunnes olet kasannut kaikki
pohjat yhdeksi kakuksi. Mikäli valkosuklaakermaa jää jäljelle, levitä se
tasaisesti kakun pinnalle.
Levitä kakun pinnalle ohuelti sitä varten tehtyä valkosuklaakermaa. Värjää
loppu kermasta hennon vaaleanpunaiseksi ja laita sitä muutama kauhallinen
tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Lisää elintarvikeväriä jäljelle
jääneeseen kermaan ja toista kuten edellä. Värjää kermaa aina vain tummemmaksi
ja lisää sitä joka kerta hieman pursotinpussiin. Lopulta saat suuren
pursotinpussillisen liukuvärjättyä valkosuklaakermaa, jolla voit alkaa tekemään
rosetteja kakun pintaa. Tee rosetteja sinne tänne, jotta eri värejä tulee
kaikkialle kakkua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti