Raparperit ovat parhaimmillaan näin alkukesästä. Mitään muutakaan sesongin tuotetta ei kaupasta juuri löydy, joten raparperien käyttö on siinäkin mielessä perusteltua. Tosin minä haen omat rapsuni naapurin pihasta salaa aamutuimaan hiippaillen. Varkaaksi en itseäni koe, sillä naapurin talo on asumaton ja omistajat pistäytyvät maksimissaan kerran kesässä paikkoja katsastamassa. Ja lisäksi, eihän nyt upeita rapsupuskia voi jättää hyödyntämättä:)
Raparperi on älyttömän hyvää ja tällä kertaa se sukeltaa
kuppikakkuihin. Jotta kakut yllättäisivät syöjänsä, kätkevät ne sisäänsä vaahdotettua kinuskia.
Raparperikuppikakut kinuskiyllätyksellä (n.15-17 kpl):
kuppikakut:
2 munaa
1.5 dl
sokeria
50 g
voita sulatettuna
1.2 dl
pehmeää maitorahkaa
3 dl
vehnäjauhoja
1.5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
300-400g raparperia pieneksi pilkottuna (n. 4 vartta)
kinuskikerma
1.5 dl
kuohukermaa
1.5 dl
fariinisokeria
kuorrutus ja koristelu:
3-4 dl
vispikermaa vaahdotettuna
punaista tai vaaleanpunaista elintarvikeväriä
esim. omenankukkia kuppikakkuja koristamaan
kuppikakut:
Vatkaa kuppikakkujen munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivia aineita, voita ja maitorahkaa
vuorotellen munasokerivaahtoon varovasti käännellen. Lisää raparperipalat.
Laita kuppikakkuvuokia kuppikakkumuottiin ja annostele taikinaa noin 2/3 vuoan
tilavuudesta. Paista 180 asteisessa uunissa noin 20 min. tai kunnes kuppikakut
ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.
kinuskikerma:
Mittaa kinuskin aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
Keitä muutama minuutti. Laita kylmenemään jääkaappiin. Kinuskin tulee seistä
jääkaapissa riittävän kauan, jotta se vatkaantuu vaahdoksi. Itse annoin sen
seistä yön yli.
Vaahdota jäähtynyt ja kylmentynyt kinuski vaahdoksi
sähkövatkaimella.
kuppikakkujen kokoaminen:
Voit pursottaa kinuskikermaa suoraan kuppikakun sisään.
Paina tylla kuppikakkuun ja pursota. Anna pursotuksen myötä syntyvän paineen
työntää tylla pois kuppikakusta. Mikäli haluat enemmän kinuskikermatäytettä,
voit myös kovertaa esimerkiksi omenaporalla kuppikakun keskelle reiän ja
pursottaa täytettä siihen.
Pursota vaahdotettu ja elintarvikevärillä värjätty kerma
kuppikakkujen päälle. Koristele esimerkiksi myrkyttömillä kukilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti