Muutama viikko takaperinsaimme vieraita ja purkkiin kerätyt
marjat pääsivät parempiin suihin. Mietin pitkään mitä herkkua tarjoan, jotta
ahomansikoiden ihana maku pääsee oikeuksiinsa. Uunileipomukseen en marjoja
raaskinut käyttää, joten päätin tehdä mansikkakakun perinteisellä ja harvemmin
käyttämälläni sokerikakkupohjalla. Kakun väliin ja päälle laitoin mansikoiden
lisäksi valkosuklaakermaa. Pakko myöntää, että toisinaan yksinkertaisuus on
valttia. Kakku oli ihanaa, höyhenen kevyttä ja mansikkaisen makeata.
Metsämansikkakakku valkosuklaakermalla (20 cm:n vuoka):
sokerikakkupohja:
2 dl
kananmunaa
2 dl
sokeria
1 tl vaniljasokeria
1.25 dl
vehnäjauhoja
0.75 dl
perunajauhoja
1.5 tl leivinjauhetta
valkosuklaakerma:
4 dl
vispikermaa
100g valkosuklaata
kostutus:
tuorepuristettua sitruunamehua
vettä
väliin ja päälle:
paljon ahomansikoita
(valkosuklaarouhetta)
sokerikakkupohja:
Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita
kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahtoon. Sekoita varoen. Kaada taikina
kunnostettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 min. tai kunnes kakku on
tikulla kokeiltaessa kypsä. Anna pohjan jäähtyä.
valkosuklaakerma:
Sulata valkosuklaa ja annan hieman jäähtyä. Vaahdota kerma.
Lisää valkosuklaa ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
kakun kokoaminen:
Halkaiset jäähtynyt kakkupohja. Kostuta toinen kakkupohjista
veden ja sitruunamehun seoksella (tee haluamasi blandaus). Levitä
valkosuklaakermaa pohjan päälle ja ahomansikoita kerman päälle. Laita toinen
kakkupohja päälle ja kostuta myös se. Levitä loput valkosuklaakermasta kakun
päälle ja halutessasi myös kakun reunoille. Lisää loput ahomansikat keoksi
kakun päälle ja halutessasi myös valkosuklaarouhe. Anna vetäytyä tovi
jääkaapissa.
HUOM! Mikäli haluat tehdä isomman kakun, lisää kaikkia
aineksia samassa suhteessa: eli munia, sokeria ja jauhoja kaikkia saman verran.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti