Silloin kun aikaa ei ole nimeksikään, mutta jotakin tekisi mieli leipoa, kannattaa kääntää katseet seuraavaan reseptiin. Nämä nopeat ja aikalailla helppotekoiset suolaiset suklaa-toffeepalat ovat ihan älyttömän herkullisia. Jos otat yhden, tekee mieli toista. Eli kannattaa tehdä kerralla vaikka tupla-annos, niin riittää herkkuja tarjottavaksi myös muille.
Nopean reseptin ja postauksen siivittämänä toivottelen
huippua viikonloppua kaikille uusille ja vanhoille lukijoilleni!
-Doro-
Vähästä syntyy paljon!
Suolaiset suklaa-toffeepalat (n.24cm x 30cm uunivuoka):
2.4dl fariinisokeria
220g voita
(0.5 tl vanilja-aromia)
n. 24 kpl suolakeksejä esim.TUC
4 dl
(n. 200g) karkeaksi rouhittua tummaa suklaata (n.45 %)
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
Vuoraa vuoka (n.24cm x 30cm) foliolla. Voitele folio
kauttaaltaan ruokaöljyllä. Levitä suolakeksit tasaisesti folion päälle. Täytä
raot keksipaloilla. Yritä saada aikaan mahdollisimman tasainen lopputulos.
Mittaa voi ja sokeri kattilaan. Kuumenna seos
kiehumispisteeseen ja alenna tämän jälkeen lämpöä. Anna kiehua n. 3-5 min. Seos
paksuuntuu hieman. Varo polttamasta seosta. Ota kattila liedeltä ja mausta seos
halutessasi vanilja-aromilla. Kaada kuuma karamelli suolakeksien päälle ja
levitä se tasaiseksi.
Laita vuoka uuniin n. 5 minuutiksi tai siihen asti kunnes
karamelli alkaa kuplia. Ota uunista ja anna seistä 30 sekuntia. Lisää rouhittu
suklaa karamellin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Anna seistä jälleen n. 3
minuuttia, jonka jälkeen levitä suklaa tasaiseksi kerrokseksi karamellin
päälle. Anna jähmettyä ja jäähtyä.
Irrota jäähtynyt levy varovasti foliosta ja leikkaa
haluamasi muotoisia annospaloja.
tää on kyl kokeilemisen arvonen!:)
VastaaPoistaJoo ehdottomasti kannattaa kokeilla. Kaiken lisäksi tää on aika helppo resepti. Kerro sit kuinka onnistuit ja mitä pidit lopputuotoksesta.
Poista