Cake popsit ovat ehkä hieman jo menneen talven lumia. Niitä näkyy yhä harvemmin blogeissa. Kakkutikkareiden puolesta kuitenkin puhuu niiden ylivoimainen kyky imeä itseensä kaikki ylijääneet kakut. Minullakin odotteli pakastimessa kesältä jäänyt läjä kakkujen leikkauspintoja. Nyt päätin hyödyntää ne näissä suloisissa halloween cake popseissa.
Cake popseihin voit käyttää melkeinpä mitä tahansa
ylijäänyttä kakkupohjaa. Riippuen pohjan määrästä ja kosteudesta, se imee
itseensä eri määrät sidosaineeksi tehtyä kreemiä. Eli ole tarkkana, kun
yhdistät kreemiä ja kakkumuruja. Lisää aluksi vain osa kreemistä ja jatka
lisäämistä tarpeen vaatiessa. Massan tulee olla yhtenäistä ja muotoiltavaa.
Näissä kahvilla maustetuissa suklaa cake popseissa käytin
ylijäänyttä mehevää suklaakakkupohjaa. Pohjaa minulla oli noin kilon verran.
Toki kakkutikkareita varten voi leipoa varta vasten kakkupohjan. Ohessa on
resepti mehevälle ja helppovalmisteiselle suklaakakkupohjalle.
Halloween –toivotuksin hyvää loppuviikkoa!
-Doro-
Kahvilla maustetut suklaa cake popsit (n. 30 kpl):
suklaakakkupohja:
2.1 dl
vehnäjauhoja
1.75 dl
sokeria
0.25 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
ripaus suolaa
0.75 dl
makeuttamatonta kaakaojauhetta
65 g
voita (pehmeää, muttei sulaa)
1 dl
piimää
0.5 tl vanilja-aromia (myös vaniljasokeri käy)
1 tosi iso muna tai 2 pientä munaa
suklaakreemi:
100g voita
1.5 dl
tomusokeria
50 g
tummaa suklaata (70%kaakaota)
n.0.25 dl todella vahvaa kahvia
(lorauksia kahvilikööriä)
kuorrutus ja koristelu:
n. 300g
oransseja candy melts -nappeja
confetti -nonparelleja
Suklaakakku:
Sekoita kuivat aineet keskenään suuressa kulhossa.. Lisää
hyvin pehmeä voi (ei sula), piimä ja vanilja-aromi. Sekoita tasaiseksi. Lisää
muna tai munat yksi kerrallaan sekoittamalla taikinaa voimakkaasti munan
lisäysten välissä. Sekoita kunnes taikina on tasaista. Kaikki vaiheet voi tehdä
ilman koneita. Itse käytin sekoittamiseen isoa puuhaarukkaa.
Kaada taikina kunnostettuun vuokaan (esim. 20cm tai 24 cm). Paista 180 asteessa
noin 30-50 min. Paistoaika riippuu käyttämäsi vuoan koosta. Mitä pienempi vuoka
sitä pitempi paistoaika. Tarkkaile kakkua siis paistamisen aikana. Tarkista ja
varmista kypsyys tikulla. Kakku on kypsä kun tikkuun ei jää taikinaa.
Anna kakun jäähtyä. Murenna jäähtynyt pohja leivontakulhoon.
Itse murensin pohjan käsin. Voit myös käyttää monitoimikonetta murentamiseen.
Tee suklaakreemi.
suklaakreemi:
Sulata suklaa vesihauteessa. Jätä jäähtymään. Vaahdota voi
ja tomusokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää
jäähtynyt, mutta vielä sula suklaa joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
cake popsien valmistaminen:
Lisää kolmasosa suklaakreemistä kakkumurujen joukkoon ja
sekoita tasaiseksi. Keitä vahva kahvi ja lisää myös se massan joukkoon. Mikäli
käytät kahvilikööriä, lisää sitä tässä vaiheessa. Jatka tämän jälkeen kreemin
lisäämisellä. Tarkista maku. Mikäli haluat vahvemman kahvin maun, lisää kahvia.
Tarkkaile massan koostumusta koko ajan. Massan on tarkoitus olla yhtenäistä ja
helposti muotoiltavaa. Se ei saa murentua lainkaan. Eli lisää kreemiä
vähitellen. Osa kreemistä saattaa jäädä käyttämättä, varsinkin jos olet
lisännyt paljon kahvia ja likööriä.
Muotoile massasta palloja pyörittelemällä niitä kädessä.
Laita pallerot leivinpaperin päälle ja nosta jääkaappiin niiden valmistuttua.
Anna seistä jääkaapissa noin tunti.
Sulata noin 10 candy meltsiä. Kasta cake pops –tikku taikka
ihan tavallinen grillitikku sulaan suklaaseen ja pistä tikku taikinapalloon.
Anna jähmettyä jääkaapissa.
Sulata loput candy meltsit. Kaada sula suklaamassa kapeaan
lasiin tai vastaavaan. Kasta taikinapallo sulaan suklaaseen. Koputtele
ylimääräinen suklaa pois ja laita kuivumaan esimerkiksi sokerilla täytettyyn
rasiaan (tikkari pysyy pystyssä sokerissa). Koristele tikkari saman tien ennen
suklaan jähmettymistä esimerkiksi punaisilla ja oransseilla confetti -rakeilla.