Viime viikolla lupailin jotakin terveellistä tai ainakin melko terveellistä. Itse olen meinaan viime aikoina syönyt aikamoiset määrät herkkuja, joten nyt oli aika kehitellä sopiva resepti sokerittomiin ja vehnättömiin pikkuleipiin. Makeutensa pikkuleivät saavat hunajasta. Jauhoina käytiin sihdattua spelttiä. Sattumiksi taikinaan lisäsin paahdettuja kuorellisia manteleita ja rusinoita. Aikamoisen oivallisia välipalaherkkuja.
Reseptin hunajamäärä ei ole tarkka. Hunajan makeus nimittäin
vaihtelee, joten eri hunajilla pääset hieman erilaiseen lopputulokseen.
Kannattaa aluksi laittaa ohjeen mukainen määrä hunajaa ja lisätä tai vähentää
sitä seuraavalla kerralla, mikäli siihen on tarvetta. Hyviä pikkuleivät ovat
joka tapauksessa oli niissä sitten makeampaa tai vähemmän makeaa hunajaa.
Minä nostan nyt jalat pöydälle, otan kirjan käteen ja alan
herkutella terveellisesti loman kunniaksi. Ensi viikon olenkin hiihtämässä,
joten palaan asiaan vasta muutaman viikon kuluttua.
-Doro-
Hunaja-speltti -pikkuleivät (n. 13 kpl):
60g voita huoneenlämpöisenä
n. 0.4 dl
hunajaa
1 muna
1.5 dl
spelttijauhoja (hienoja)
1.75 dl
kaurahiutaleita
0.5 tl leivinjauhetta
0.25 tl soodaa
0.5 dl
rusinoita
1 dl
paahdettuja manteleita
Paahda mantelit kuivalla pannulla niin, että ne saavat hieman
väriä. Rouhi manteleita hieman pienemmiksi.
Vaahdota voi ja hunaja. Lisää muna joukkoon voimakkaasti
vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne voivaahdon joukkoon. Sekoita
tasaiseksi. Lisää lopuksi paahdetut, jäähtyneet mantelit ja rusinat. Sekoita.
Pyörittele taikinasta suunnilleen pingispallon kokoisia
palloja. Nosta pellille leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa noin 15 min.
tai kunnes pikkuleivät ovat saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti