Kivan piristyksen kakulle antaa aprikoosihillo, jota on hieman kakun väleissä ja päällä. Tällä kertaa sorruin kaupan valmiiseen hilloon, koska purkin jämä sattui löytymään jääkaapistani. Toki kannattaa tehdä hillo itse, jolloin sen makeuttakin voi säädellä juuri itselleen sopivaksi. Kakku on saanut pintaansa ja väleihin tuorejuustokuorrutetta.
Hyvää alkanutta viikkoa!
-Doro-
Vaniljakakku aprikoosihillolla ja tuorejuustokuorrutteella (20cm:n kakku):
vaniljakakkupohjat:
275g voita
3 rkl rypsiöljyä
5 dl sokeria
5 munaa
7 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1.2 dl piimää
1.3 dl täysmaitoa
2 tl vanilja-aromia
tuorejuustokuorrutus:
200g voita
6 dl
tomusokeria
1 tl vanilja-aromia
320g maustamatonta tuorejuustoa (philadelphia)
lisäksi:
valmista aprikoosihilloa noin 7 rkl (toki voit tehdä hillon myös itse)
vaniljakakkupohjat:
Voitele ja jauhota kolme halkaisijaltaan 20 cm:n
kakkuvuokaa. Aseta leivinpaperi vuokien pohjalle. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Vatkaa voi ja öljy tasaiseksi massaksi. Lisää sokeria
hiljalleen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Vatkaa kuohkeaksi. Lisää munat yksi
kerrallaan, jokaisen lisäyksen välissä voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat
aineet. Sekoita piimä, maito ja vanilja-aromi keskenään. Lisää kuivia aineita
vuorotellen nesteiden kanssa taikinaan aina lisäyksen välissä kunnolla
sekoittaen. Lisää viimeisenä kuivia aineita.
Kaada taikina vuokiin ja paista 180 asteessa noin 28
minuuttia tai kunnes pohjat ovat kypsät. Jäähdytä pohjat.
tuorejuustokuorrute:
Vatkaa voi ja tomusokeri aluksi varoen ja sitten
voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kerralla kaikki tuorejuusto ja
vanilja-aromi. Vatkaa tasaiseksi. Älä vatkaa liikaa, jottei kuorrute vetisty.
kakun kokoaminen ja koristelu:
Tasoita kaikkien kolmen kakkupohjan pinnat leikkaamalla ne
tasaiseksi. Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluvadille ja levitä sille noin 3
rkl aprikoosihilloa. Levitä päälle tuorejuustokuorrutetta. Nosta toinen
kakkupohja päälle ja tee sille samoin kuin edellä. Nosta viimeinen pohja
päälle. Levitä loppu kuorrutus kakun päälle ja sivuille. Voit tehdä
aprikoosihillosta spiraalin kakun pinnalle lusikkaa apuna käyttäen. Laita kakku
vetäytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Nosta kakku huoneenlämpöön reilu puoli tuntia ennen
tarjoilua, jotta kuorrutus ja täyte ehtivät pehmetä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti