Muistan omat ala-aste aikani ja luokkani pullamyyjäiset.
Riisisuklaa mokkapalojen ohella oli aina leipomusten listalla. Ja ne olivat
tosi hyviä. Nostalgian tuulet puhalsivat tässä yksi päivä toden teolla ja
päätin palata tuohon kultaiseen 80-lukuun pullamyyjäisineen.
Nämä riisisuklaat makeutin hunajalla, joten ne ovat hieman
terveellisempiä sokerisiin verrattuna. Hunajan valinnalla saa myös kaivattua
makuvaihtelua. Itse käytin mietoa kukkaishunajaa. Myös kaakaojauheen määrää ja
laatua varioimalla saa tosi suklaisia tai hieman miedompia herkkuja.
Riisisuklaa –popseina nämä ovat myös ihania esim.
lastenjuhlien tarjottavia.
Huh hellettä! Viikonlopun jatkoja.
-Doro-
Hunajaiset riisisuklaa –popsit (n. 20kpl):
4 rkl hunajaa
4rkl voita
3-4 rkl kaakaojauhetta
n.5 dl riisimuroja
Mittaa hunaja, voi ja kaakaojauhe kattilaan. Lämmitä niin,
että voi sulaa ja saat sekoitettua aineet tasaiseksi massaksi. Lisää riisimurot
ja sekoita tasaiseksi. Voit lusikoida herkut muffinivuokiin tai tehdä niistä
popseja muotoilemalla massasta palloja, joihin tökkäät esim. paperipillin tai
grillitikun.
Laita riisisuklaat jääkaappiin jähmettymään vähintään
muutamaksi tunniksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti