24.5.14

hunajaiset riisisuklaa -popsit!



Muistan omat ala-aste aikani ja luokkani pullamyyjäiset. Riisisuklaa mokkapalojen ohella oli aina leipomusten listalla. Ja ne olivat tosi hyviä. Nostalgian tuulet puhalsivat tässä yksi päivä toden teolla ja päätin palata tuohon kultaiseen 80-lukuun pullamyyjäisineen.

Nämä riisisuklaat makeutin hunajalla, joten ne ovat hieman terveellisempiä sokerisiin verrattuna. Hunajan valinnalla saa myös kaivattua makuvaihtelua. Itse käytin mietoa kukkaishunajaa. Myös kaakaojauheen määrää ja laatua varioimalla saa tosi suklaisia tai hieman miedompia herkkuja.

Riisisuklaa –popseina nämä ovat myös ihania esim. lastenjuhlien tarjottavia.

Huh hellettä! Viikonlopun jatkoja.
-Doro-



Hunajaiset riisisuklaa –popsit (n. 20kpl):

4 rkl hunajaa
4rkl voita
3-4 rkl kaakaojauhetta
n.5 dl riisimuroja

Mittaa hunaja, voi ja kaakaojauhe kattilaan. Lämmitä niin, että voi sulaa ja saat sekoitettua aineet tasaiseksi massaksi. Lisää riisimurot ja sekoita tasaiseksi. Voit lusikoida herkut muffinivuokiin tai tehdä niistä popseja muotoilemalla massasta palloja, joihin tökkäät esim. paperipillin tai grillitikun.

Laita riisisuklaat jääkaappiin jähmettymään vähintään muutamaksi tunniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti