Jälleen yksi leivonnainen, jota en ole koskaan aikaisemmin tehnyt. Tuulihattuja olen kyllä leiponut, mutta ne eivät kyllä kuulu suosikkileivonnaislistalleni. Tuulihatut ovat aika mauttomia.
Eclair-leivoksiin halusin vahvan täytteen ja kuorrutteen bliisun tuulihattutaikinan rinnalle. Ehkä vielä Halloween mielessä, valitsin mustan hopeatoffeen täytteeseen ja kuorrutteeseen. Koristelin nämä söpöt leivonnaiset ylellisillä Dr. Oetkerin kultaisilla strösseleillä.
Edelleenkään tuulihattutaikina ei ole suosikkini. Täytteet ja kuorrutteet toimivat erinomaisesti ja ne olisivat maistuneet ihan sellaisenaan. Ystäväni poika tykkäsi näistä tosi paljon, joten makuasiahan tuo tuulihattutaikina on.
Toivottavasti ensi viikko olisi aurinkoinen!
-Doro-
Hopeatoffee –eclairs (n. 18 kpl)
pohjataikina:
1 ½ dl täysmaitoa
75g voita
1 rkl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
3 munaa
hopeatoffeetäyte:
4 dl kuohukermaa
170g hopeatoffeeta
kuorrutus:
1 dl kuohukermaa
90g hopeatoffeeta
lisäksi esim. kultaisia strösseleitä koristelluun
lisäksi esim. kultaisia strösseleitä koristelluun
pohjataikina:
Mittaa maito, voi ja sokeri kattilaan. Lämmitä seos
kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Nosta liedeltä ja lisää vehnäjauhot. Sekoita
jauhot joukkoon puuhaarukalla. Nosta kattila takaisin liedelle ja sekoita
muutama minuutti. Taikinan tulee irrota kattilan reunoista ja muodostua
yhtenäiseksi köntiksi. Anna jäähtyä.
Lisää jäähtyneen taikinapohjan joukkoon munat voimakkaasti
vatkaten. Käsivispilällä tämä onnistuu riittävän hyvin. Lusikoi taikina
pyöreällä tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota reilun sormen
paksuisia ja noin sormen pituisia tikkuja pellille leivinpaperin päälle. Jätä
riittävästi tilaa ”taikinasormien” väliin. Paista 200 asteessa noin 20-25
minuuttia tai kunnes pohjat ovat kauniin ruskeita ja kypsiä. Älä avaa
uuniluukkua paiston aikana, tai muuten
pohjat lösähtävät. Anna jäähtyä.
hopeatoffeetäyte:
Pilko hopeatoffeet pienemmiksi palasiksi. Lisää ne ja kerma
kattilaan. Lämmitä seosta niin kauan, kunnes hopeatoffeet ovat sulaneet kerman
joukkoon. Anna jäähtyä. Kun massa on jäähtynyt, siirrä kattila jääkaappiin yön
yli. Kerman tulee jäähtyä jääkaappikylmäksi.
Vaahdota sähkövatkaimella täyte vaahdoksi.
kuorrutus:
Mittaa kuorrutuksen kerma ja pilkotut hopeatoffeet
kattilaan. Kuumenna seosta, kunnes toffeet ovat sulaneet.
leivosten kokoaminen ja koristelu:
Halkaise pohjat kahtia terävällä veitsellä. Kasta pohjien
kansipuoli kuorrutteeseen ja nosta leivinpaperille kovettumaan. Kun kuorrute on
pinnastaan vielä kosteaa, ripottele koristeet päälle. Mikäli kuorrutustoffee
meinaa jämähtää liiaksi, kuumenna sitä hetki, jotta siitä tulee taas notkeaa.
Lusikoi täytteen hopeatoffeekerma tyllalla varustettuun
pursotinpussiin. Pursota jokaisen pohja päälle täytettä. Nosta kannet päälle.
Tarjoa saman päivän aikana, jottei pohjat vety.