Vappu tulee ja mikä parasta alkaa toukokuu. Kesä on taas aavistuksen lähempänä. Olen pienessä flunssassa tappanut iltaisin aikaa surffailemalla muiden ihanien bloggareiden blogeissa ja täytyy sanoa, että aivan ihania vappuherkkuja ovat he kehitelleet. Tosin itselleni upeiden luomusten löytäminen on lisännyt ahdistusta, sillä en millään meinannut keksiä ideaa omalle hieman erilaiselle vappuherkulle. Tuntuu, että kaikki ideat oli jo käytetty.
Niinpä tämän vuoden vappuherkkuni keskittyykin ulkonäköön sisällön sijaan. Sisältö voi nimittäin olla ihan mikä hyvänsä. Minä päätin tehdä mustikkamuffineita näiden hauskojen tikkarikuppikakkujen pohjaksi. Sinä voit tehdä omia suosikkikuppikakkujasi ja tuunata ne vappuun sopiviksi värikkäällä strösselillä ja tikkareilla. Reseptit -välilehdestäni löydät läjäpäin erilaisia mahdollisia kuppikakkureseptejä, joita voit käyttää.
Minulla on viikonloppuna tiedossa mieheni kanssa hotelliviikonloppu. Vappua vietämme kotona ulkoillen ja munkkeja syöden (esim. sitruunatahna- ja maapähkinävoimunkit , vappudonitsit)
Riemukasta vappua!
-Doro-
Vapun hauskat tikkarikuppikakut, (mustikkakuppikakut n. 13 isoa):
kuppikakut:
2 munaa
1.25dl sokeria
2tl vaniljasokeria
4.5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
120g voita sulatettuna
1 dl turkkilaista jogurttia
3 dl mustikoita
kuorrutus ja koristelu:
2 dl kuohukermaa
(1,5 rkl vaniljakreemijauhetta)
2 tl vaniljasokeria
värikkäitä strösseleitä
tikkareita yksi/kuppikakku
kuppikakut:
Sulata voi ja jätä jäähtymään. Vaahdota munat ja sokeri
kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivia aineita
vuorotellen sulan voin ja jogurtin kanssa muna-sokerivaahtoon. Sekoita vain sen
verran, että ainekset sekoittuvat. Näin vältät sitkon muodostumisen. Lisää
lopuksi mustikat. Sekoita tasaiseksi.
Lusikoi taikinaa muffinipellille aseteltuihin muffinivuokiin. Taikinaa tulisi olla noin 2/3 vuoan tilavuudesta. Paista kuppikakkuja 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 min. tai kunnes kakkuset ovat tikulla kokeiltaessa kypsiä.
Mikäli et omista muffinipeltiä, voit paistaa kuppikakut myös tavallisen uunipellin päällä. Tällöin kuitenkin suosittelen käyttämään vahvoja ja varsin paksuja muffinivuokia, jotta kuppikakut säilyttävät kauniin muotonsa sivuttaisen leviämisen sijaan.
kuorrutus ja koristelu:
Vaahdota kerma, vaniljasokeri ja vaniljakreemijauhe. Voit
tehdä kuorrutteen myös ilman vaniljakreemijauhetta. Itse tykkään käyttää
jauhetta, koska se tekee kuorrutteesta hieman jämäkämmän ja helpomman
pursotettavan.
Pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle kermaa ja
koristele värikkäillä strösseleillä ja tikkareilla.