Viikonloppuja. Lämpöäkin pitäisi piisata taas pyhien tullen.
-Doro-
Maapähkinävoi-suklaakakku:
Maapähkinävoikakku (suorakaide leipävuoka):
75g voita
0.8 dl maapähkinävoita (makeutettua)
1 dl sokeria
1.2 dl fariinisokeria
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
2.2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1.5 dl tummia suklaahippuja tai karkeaksi rouhittua tummaa
suklaata
Suklaa-maapähkinävoikuorrutus:
150g voita hieman lämmenneenä
1.2 dl kaakaotomusokeria (voit korvata tomusokerilla ja
muutamalla teelusikalla kaakaojauhetta)
2.5 rkl maapähkinävoita
50 g tummaa suklaata sulatettuna
n. 3rkl pieniä suklaahippuja koristeluun
Maapähkinävoikakku:
Vaahdota voi, maapähkinävoi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksi kerrallaan lisäysten välillä voimakkaasti vatkaten. Sekoita
kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita vain sen verran, että
aineet sekoittuvat ja jottei taikinaan muodostuisi sitkoa. Lisää lopuksi
suklaahiput. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun (reunat ja pohja vuorattu)
suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan. Paista 175 asteessa noin 35 min. tai
kunnes kakku on juuri ja juuri kypsää. Varo ylipaistamasta, jottei kakku kuivu.
Jätä jäähtymään.
Suklaa-maapähkinävoikuorrutus:
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Jätä jäähtymään.
Vaahdota voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää maapähkinävoi ja sekoita
tasaiseksi. Lisää jäähtynyt, mutta vielä juokseva suklaa kuorrutteen joukkoon
ja sekoita tasaiseksi.
Kakun kokoaminen ja koristelu:
Tasoita jäähtyneen kakun reunat leikkaamalla ne suoriksi.
Tasoita myös kakun pinta leikkaamalla se tasaiseksi. Halkaise kakku. Levitä
noin 1/3 kuorrutteesta kakkupohjalle. Nosta toinen pohja päälle ja levitä sen
pintaan myös kuorrutusta. Tasoita pinta palettiveitsellä. Käytä loppu kuorrutus
pursottamalla koristeet kakun pintaan. Voit halutessasi ripotella pursotusten
väleihin pieniä suklaahippuja.
Säilytä kakku jääkaapissa. Ota se kuitenkin huoneenlämpöön
noin tunti ennen tarjoamista, jotta kuorrutus ehtii pehmetä.
Ihanan näköistä!! Pakko varmaan joskus kokeilla :)
VastaaPoistakiitos.kannattaa ehdottomasti kokeilla.
Poista