Rakas kummityttöni ja kummitytöistäni ensimmäinen täytti yhdeksän
vuotta heinäkuun alussa. Remonttikiireideni vuoksi jouduin kieltäytymään
kakuntekokunniasta. Lupauduin kuitenkin puuhaamaan kuppikakkuja ja todella
suklaisia sellaisia. ”Iippu” rakastaan supersuklaista, joten päätin valmistaa
kolmen suklaan kuppikakkuja. Lisäksi lisäsin kakkusiin vielä Cloettan
toffee-napin. Napin sijoittamisessa saa kuitenkin olla tarkkana. Älä paina sitä
liian alas taikinaan, jottei se valu vuoan pohjalle ja sula sinne.
Onnea vielä rinsessalle!
-Doro-
Tosisuklaiset kuppikakut (n.20kpl):
kuppikakut:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta (makeuttamaton)
3 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
80g voita huoneenlämpöisenä
2.4 dl kermaa
2 muna
1 tl vanilja-aromia
1.5 dl suklaahippuja tai karkeaksi rouhittua suklaata
100g valkoista suklaata karkeaksi rouhittuna
100g maitosuklaata
(3 pötköä Cloetta toffeenappeja)
suklaavoikreemi:
450g voita hieman lämmenneenä
3 dl tomusokeria
0.6 dl kaakaojauhetta
150 g tummaa suklaata sulatettuna
kuppikakut:
Mittaa jauhot, kaakaojauhe, sokeri, leivinjauhe ja pehmeä voi
kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimen hiljaisella nopeudella, kunnes seos on
murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet.
Vatkaa muna, kerma ja vanilja-aromi sekaisin omassa
kulhossaan. Kaada sitten puolet seoksesta voi-jauhotaikinaan, vatkaa edelleen
ja käännä teho suuremmalle, jotta seokseen ei jää kokkareita. Säädä teho taas
pienemmälle ja kaada loppu muna-kermaseos hitaasti joukkoon. Lisää lopuksi
suklaahiput ja rouhitut suklaat. Sekoita vielä sen verran, että ainekset
menevät sekaisin. Vältä liikaa sekoittamista, jottei taikinaan muodostu sitkoa.
Lusikoi taikinaa paperi- tai alumiinivuokiin niin, että
vuokiin jää kolmannes tyhjää. Vuokien tukena kannattaa käyttää muffinipeltiä. Paina
toffeenappi varoen jokaisen kakun keskelle ja peitä se lusikoimalla hieman
taikinaa päälle. Paista kakkuja 175 asteisessa uunissa noin 20 min. Tikulla
kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa. Älä kuitenkaan paista liikaa, jotta kakut
säilyttävät mehevyytensä. Anna kuppikakkujen jäähtyä.
suklaavoikreemi:
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Jätä jäähtymään.
Vaahdota voitomusokeri ja kaakaojauho kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt,
mutta vielä juokseva suklaa kuorrutteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Pursota voikreemi kuppikakkujen päälle ja koristele haluamallasi
tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti