Sivut

28.2.16

Aurinko paistaa pikkuleivässä: appelsiini-ricottapikkuleivät!


Meikäläisen hiihtoloma lähentelee loppuaan. Aurinko on paistanut tämän viikonlopun ihanasti siniseltä taivaalta. Ulkoilu on ollut aivan huippua.

Leipomuksenikin enteilevät jo tulevaa kevättä ja aurinkoisempia säitä. Appelsiini maustaa näiden pikkuleipien ricottajuustotäytettä. Sitruunaa on puolestaan makua antamassa pikkuleipätaikinassa. Piste i:n päällä on pikkuleipien koristelu. Nämä muistuttavat aivan pieniä aurinkoja.

Nyt siirryn nauttimaan viimeisistä lomatunneista hyvän kirjan parissa.
-Doro-




Appelsiini-ricottajuustotäytteiset pikkuleivät (n.16 kpl):

pikkuleivät:

360g vehnäjauhoja (n. 7dl)
2 tl leivinjauhetta
2 munaa
100g sokeria (1 dl)
80 ml maitoa
80g voita sulatettuna
sitruunan kuoriraaste

appelsiini-ricottatäyte:

240g ricottajuustoa
60g sokeria (0,6 dl)
½ tl vaniljajauhetta
appelsiinin kuoriraaste

lisäksi sokeria ja keltaista ja punaista elintarvikeväriä


pikkuleivät:
Sulata voi ja jätä jäähtymään. Sekoita jauhot ja leivinjauhe sekaisin. Sekoita toisessa kulhossa loput taikinan aineet myös sula rasva tasaiseksi massaksi. Lisää kuivat aineet muutamassa erässä ja sekoita tasaiseksi. Taikinasta muodostuu joustava taikinapallo. Mikäli taikina tarttuu käsiin, lisää jauhoja ruokalusikallinen kerrallaan. Älä vaivaa taikinaa, vaan sekoita se vain tasaiseksi palloksi. Jätä taikina lepäämään n. 10 minuutiksi.

Tee taikinasta pellille leivinpaperin päälle n. 32 palloa (yksi pallo n. 21g). Jätä riittävästi tilaa pallojen väliin. Ne leviävät uunissa hieman. Paina palloja hieman, jotta niistä tulee paremman mallisia. Paista pikkuleipiä 180 –asteessa, kunnes ne ovat kauniin vaalean kullanruskeita.

Kun pikkuleivät ovat vielä lämpimiä, koverra niihin täytettä varten pienet koloset lusikalla. Anna jäähtyä.

appelsiini-ricottatäyte:
Sekoita täytteen aineet keskenään ja nosta kulho jääkaappiin, jotta maut tasaantuvat.

pikkuleipien kasaaminen ja koristelu:
Lusikoi täytettä pikkuleipien koloihin. Paina kaksi pikkuleipää yhteen ja nosta sivuun.
Sekoita pienessä kulhossa elintarvikevärejä veden kanssa niin, että saat oranssia. Sivele pullasudilla täytetyt pikkuleivät. Pyörittele pinnaltaan kosteat pikkuleivät sokerissa ja nosta lautaselle. Kun olet sokeroinut kaikki pikkuleivät, peitä ne pussilla ja nosta jääkaappiin tekeytymään. Pikkuleipien on tarkoitus hieman kostua.

Tarjoa pikkuleivät samana tai seuraavana päivänä. Hyviä ne ovat vielä kolmantenakin päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti