Juustokakut ovat kyllä ihania. Niitä vain tulee tehtyä liian harvoin. Jotenkin paistaminen ja vielä riittävä seisottaminen kylmässä tuntuvat työläiltä vaiheilta, vaikka niin ei todellisuudessa ole. Tämä kakku on todella makea, mutta suolaiset popcornit antavat ihanaa vastapainoa makeudelle. Ja kyllä täytteen samettisuus palkitsi "vaivan". Täytyisi tehdä näitä vain useammin. Aika hauskalta tämä herkku myös näyttää.
Kivaa viikkoa!
-Doro-
Popcornjuustokakku (20cm):
pohja:
130g Digestivekeksejä
55g voita
täyte:
200g Philadelphia tuorejuustoa
250g mascarponejuustoa
2 munaa
1tl vaniljajauhetta
1.5 dl makeutettua maitotiivistettä
kuorrutus ja koristelu:
2 rkl sokeria
2 rkl fariinisokeria
25g voita
0.8 dl kuohukermaa
lisäksi n. 3 dl popcornia (valmista pussin ohjeen mukaan)
pohja:
Hienonna pohjan keksit pieneksi muruksi monitoimikoneessa
tai esim. perunanuijalla jauhaen. Sulata voi ja kaada keksimurun joukkoon.
Sekoita tasaiseksi. Kaada muruseos irtopohjavuokaan, jonka pohja on vuorattu
leivinpaperilla. Tasoita ja tiivistä pohja ja laita jääkaappiin kovettumaan.
täyte:
Vatkaa tuorejuusto ja mascarpone tasaiseksi massaksi. Lisää
munat, maitotiiviste sekä vanilja ja vatkaa tasaiseksi. Kaada seos pohjan
päälle ja laita 170 –asteisen uuniin keskitasolle kypsymään. Paista n. 45
minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt, mutta tutisee vielä hieman keskeltä.
Kun kakku on jäähtynyt, pyöräytä terävällä ja ohuella
veitsellä vuoan reunoja pitkin. Näin saat kakun irtoamaan vuoan reunoista ja
lopputuloksesta tulee siisti. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa muutama tunti tai
yön yli.
kuorrutus ja koristelu:
Mittaa kattilaan kuorrutuksen sokerit ja voi ja lämmitä
kiehuvaksi. Keitä muutama minuutti. Lisää kerma ruokalusikallinen kerrallaan
koko ajan sekoittaen. Saat paksua ruskeaa karamellikastiketta. Anna kastikkeen
hieman jäähtyä, muttei jähmettyä.
Kaada kastiketta jäähtyneen juustokakun päälle. Koristele
popcorneilla ja kruunaa koko komeus vielä reilulla määrällä kinuskikuorrutetta.
Nam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti