Yleensä leivon herkkuja, joista itse pidän. Tällä kertaa päätin kuitenkin toteuttaa aviomieheni näkökulmasta herkullisen leivonnaisen. Hän tykkää kookoksesta, minä en ehkä ihan niin paljon.
Kakkupohjat ovat täyteläisiä ja parhaimmillaan samana päivänä käytettynä. Kakun väliin vaahdotin kookoskermaa ja pilkoin kausiherkkua mangoa. Päälle vielä vaahdotettua kookoskermaa ja avot mieheni mieleinen herkku oli valmis.
Itse jättäisin kakussa kookoksen hieman vähemmälle. Esimerkiksi korvaisin kuorrutteen ja täytteen kookoksesta osan tai jopa kaiken kermalla ym. Mikäli vihaat kookoksen makua, kannattaa se korvata myös pohjassa esimerkiksi kermalla.
Tämmöistä tällä erää. Palataan taas asiaan.
-Doro-
Kookos-mangokakku (20 cm):
pohja:
145g huoneenlämpöistä voita
2,2 dl sokeria
1,4 dl kookoskermaa/tavalllista kermaa
3 munaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
ripaus suolaa
4,2 dl vehnäjauhoja
¾ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1 tl vaniljajauhetta
0,8 dl piimää
täyte ja kuorrutus:
1 kypsä mango
4 prk (8dl) kylmää kookoskermaa (Mikäli korvaat kookoskerman
kuohukermalla, tarvitset sitä vähemmän, n. 6 dl)
n. 5 tl hunajaa
pohja:
Vaahdota sokeri ja voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kookoskerma
ja vaahdota vielä hetki. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan jokaisen lisäyksen
välillä voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niitä
vuorotellen piimän kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Vaahdota valkuaiset ja ripaus suolaa vaahdoksi. Nostele
valkuaisvaahto taikinan joukkoon varoen siten, että taikinasta tulee tasaista.
Kaada taikinasta 2/3 osaa kunnostettuun (leivinpaperi
pohjalla + voideltu ja jauhotettu vuoka) 20 cm:n irtopohjavuokaan. Kaada
viimeinen kolmannes toiseen kunnostettuun 20 cm:n vuokaan. Paista pohjia 175
asteessa uunin keskitasolla n. 40minuuttia – 1tunti. Matalampi pohja vaatii
lyhyemmän paistoajan.
Pohjat ovat valmiit, kun testitikkuun ei kokeiltaessa tartu
enää lainkaan taikinaa. Nosta pohjat jäähtymään ja irrota ne vuoistaan hetken
kuluttua.
Kun pohjat ovat täysin jäähtyneet, tasoita niiden pinnat
veitsellä. Halkaise paksumpi pohja kahtia. Näin sinulla on kolme kakkupohjaa.
täyte, kuorrutus ja kakun kokoaminen:
Avaa jääkaappikylmät kookoskermat ja lusikoi niistä paksu
kerma kulhoon. Jätä purkkeihin vesimäinen neste. Mittaa kulhoon myös hunaja.
Vaahdota kookoskermaa sähkövatkaimella niin kauan kunnes se on kuohkeaa
vaahtoa. Tarkista makeus ja lisää tarvittaessa hunajaa.
Nosta ensimmäinen pohjalevy tarjoilualustalle. Lusikoi
kookoskermaa noin 0.5 cm:n kerros pohjalle. Kuori ja pilko mango kuutioiksi.
Ripottele pohjalle mangokuutioita. Nosta toinen pohjalevy kakun päälle ja
toista sama käsittely myös tälle kakkupohjalle. Nosta viimeinen kakkupohja
päällimmäiseksi ja kuorruta kakku kauttaaltaan kermalla.
Tarjoa kakku pikimmiten. Näin se säilyttää mehevyytensä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti