Rakastan leivontakirjojen selailua. Kirjoja minulle on aika läjä kertynytkin. Aamulla nappasin hyllystä Martha Stewartin leivontakirjan ja aika nopeasti silmiin osui resepti maapähkinävoikekseistä. Maapähkinävoi on minulle arjen herkku. Arkena en syö sokeria. Toisinaan kuitenkin herkkuhimo iskee. Tällöin lusikallinen maapähkinävoita täyttää suun hetkessä ja vie himon mennessään.
Koska kaapistani löytyy aina maapähkinävoita, päätin kokeilla herkulliselta vaikuttavaa reseptiä maapähkinävoikekseistä. Ja voi pojat, herkkuja näistä tulikin. Ihan mielettömän hyviä ja täyteläisiä pikkuleipiä. Ehdottomasti kokeilemisen arvoisia.
Nyt viikonlopun jatkoja toivottelen teille lukijani!
-Doro-
Maapähkinävoikeksit (n. 18 kpl):
pikkuleivät:
85g voita
0,8 dl maapähkinävoita
0,5 dl sokeria
0,5 dl ruokokidesokeria
0,5 tl vaniljajauhetta
pieni muna tai normaalista munasta puolet
2,4 dl vehnäjauhoja
¼ tl ruokasoodaa
maapähkinävoitäyte:
40g voita
0,75 dl tomusokeria
0,75 dl maapähkinävoita
2 rkl kuohukermaa
pikkuleivät:
Vaahdota voi, maapähkinävoi ja sokerit sekä vaniljajauhe
kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja
lisää ne taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikinasta litteä
lätty/kiekko. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään vähintään 30
minuutiksi.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä 5 mm:n paksuiseksi.
Leikkaa muotilla tai veitsellä pikkuleipiä (n.6cm x 3 cm) ja nosta ne
leivinpaperin päälle pellille. Jätä pikkuleipien väliin hieman laajenemistilaa.
Nosta pellit kekseineen jääkaappiin jähmettymään 15 minuutiksi. Paista
pikkuleipiä 170 asteessa uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Keksit ovat
valmiit, kun ne ovat saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä.
maapähkinävoitäyte ja keksien kokoaminen:
Vaahdota kaikki täytteen aineet kuohkeaksi massaksi. Pursota
keksin päälle täytettä ja nosta toinen keksi päälle. Säilytä pikkuleipiä
ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa max. kolme päivää. Parhaita pikkuleivät ovat
heti tuoreeltaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti