Minun piti tänä viikonloppuna tehdä laskiaispullia, mutta pullat vaihtuivatkin blinipannukakkuun. Tammikuu on tunnetusti bliniaikaa ja niitä saa monista ravintoloista. Yleensä tammikuun aikana suuntaammekin johonkin ravintolaan herkuttelemaan blineillä. Harvoin jaksan kotona ruveta paistelemaan yksittäisiä lättyjä. Siksipä juuri blinipannukakku on tervetullut juttu meidän perheelle.
Etsiskelin netistä reseptejä ja päätin kokeilla Glorian ruoka ja viini -lehden ohjetta. Ohje toimi kivasti. Vehnäjauhot vaihdoin spelttiin ja tarjoilussa jokirapujen sijalle laitoin kylmäsavulohta. Paistoaikaa minun pannukakkuni tarvitsi alkuperäisohjeesta poiketin noin 10 minuuttia enemmän. Oli kyllä mielettömän hyvää ja helppoa.
-Doro-
Blinipannukakku:
pannukakku:
7 dl maitoa
200 g kermaviiliä
25 g tuorehiivaa
2 dl tattarijauhoja
2 dl spelttijauhoja
1 1/2 tl suolaa
3 kananmunaa
25 g voita
sulatettuna
sitruunasmetana:
1 (luomu)sitruunan
kuori
1 rkl sitruunan
mehua
1/2 ruukkua
tilliä
240 g smetanaa
1/2 tl suolaa
lisäksi
puolikas punasipuli, 200g kylmäsavulohta, pieni purkki mätiä
pannukakku:
Lämmitä
maito ja kermaviili kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja liuota
sekoittamalla. Sekoita nesteeseen myös jauhot ja suola. Anna taikinan tekeytyä
huoneenlämmössä leivinliinalla peitettynä noin tunti, kunnes taikina kuplii
reilusti.
Sekoita
pannaritaikinaan kananmunat ja sulatettu voi. Kaada taikina leivinpaperoituun
reunalliseen uunipeltiin ja paista noin 35 minuuttia uunin keskitasossa, kunnes
pannukakku on kullanruskea ja kypsä.
sitruunasmetana:
Huuhdo
sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu. Hienonna tilli. Sekoita
sitruunasmetanan aineet keskenään. Tarkista maku ja lisää mausteita tarpeen
mukaan.
Tarjoa
pannari sitruunasmetanan, mädin, ohueksi silputun punasipulin ja kylmäsavulohen
kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti