Nyt voisi jo sanoa, että alan olla hurahtanut raakaleivontaan. Lupaukseni tälle vuodelle oli lisätä terveellista leipomista ja nyt jo kahdesti tänä vuonna raakaleivonnaisia tehtyäni alan kallistua kovasti niiden kannalle. Ainakin nämä vaniljaraakaleivokset hurmasivat minut helppoudellaan ja herkullisuudellaan. Uskomatonta, että pähkinästä voi saada niin samettisen pehmeää ja maukasta.
Olkaatpa siis hyvät. Tätä reseptiä kannattaa ehdottomasti kokeilla. Voin melkein luvata, että ihastut.
-Doro-
ps. Viikonloppuna meinaan testailla terveellisempiä laskiaispullia...
Kanelilla maustetut vaniljaraaleivokset (n. 10kpl):
pohjat:
2,25 dl manteleita
5 taatelia, joita olet liottanut noin puoli tuntia
½ rkl vaahterasiirappia
½ rkl juoksevaa kookosöljyä
½ tl kanelia
vaniljatäyte:
3 dl cashew-pähkinöitä, joita olet liottanut väh. neljä
tuntia tai yön yli
2,5 rkl vaahterasiirappia
2,5 rkl kookosöljyä
2,5 rkl mantelimaitoa
1 tl vanilja-aromia
1/6 tl suolaa
päällinen:
2 rkl kookossokeria
2 tl kanelia
pohjat:
Mittaa kaikki pohjan ainekset tehosekoittimeen. Sekoita
massaksi. Mikäli massa jää lian kuivaksi, eikä tartu itseensä, lisää pieni
loraus vettä.
Painele pohjataikinaa silikonisen muffinivuoan pohjiin
(pohjan halkaisija 4,2 cm) ja laita jääkaappiin odottamaan.
vaniljatäyte:
Mittaa kaikki täytteen aineet tehosekoittimeen ja blendaa
massa samettisen sileäksi. Lusikoi massaa pohjien päälle. Koputtele vuokaa
muutamia kertoja pöytää vasten, jotta ilmakuplat lähtevät. Laita vuoka
pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi.
päällinen:
Ota muffinivuoka kakkuineen pakastimesta. Poista kakut
muoteistaan. Sekoita päällisen ainekset keskenään ja ripottele sitä jokaisen
kakun pintaan. Tarjoile.
Säilytä kakkuja jääkaapissa.
Lisää kokeiltavaa. ;) Upeat leivokset!
VastaaPoistaKiitos ja ehdottomasti kannattaa kokeilla.
Poista