Sivut

19.1.17

Ihanat kanelilla maustetut vaniljaraakaleivokset!


Nyt voisi jo sanoa, että alan olla hurahtanut raakaleivontaan. Lupaukseni tälle vuodelle oli lisätä terveellista leipomista ja nyt jo kahdesti tänä vuonna raakaleivonnaisia tehtyäni alan kallistua kovasti niiden kannalle. Ainakin nämä vaniljaraakaleivokset hurmasivat minut helppoudellaan ja herkullisuudellaan. Uskomatonta, että pähkinästä voi saada niin samettisen pehmeää ja maukasta.

Olkaatpa siis hyvät. Tätä reseptiä kannattaa ehdottomasti kokeilla. Voin melkein luvata, että ihastut.

-Doro-

ps. Viikonloppuna meinaan testailla  terveellisempiä laskiaispullia...





Kanelilla maustetut vaniljaraaleivokset (n. 10kpl):

pohjat:

2,25 dl manteleita
5 taatelia, joita olet liottanut noin puoli tuntia
½ rkl vaahterasiirappia
½ rkl juoksevaa kookosöljyä
½ tl kanelia

vaniljatäyte:

3 dl cashew-pähkinöitä, joita olet liottanut väh. neljä tuntia tai yön yli
2,5 rkl vaahterasiirappia
2,5 rkl kookosöljyä
2,5 rkl mantelimaitoa
1 tl vanilja-aromia
1/6 tl suolaa

päällinen:

2 rkl kookossokeria
2 tl kanelia


pohjat:
Mittaa kaikki pohjan ainekset tehosekoittimeen. Sekoita massaksi. Mikäli massa jää lian kuivaksi, eikä tartu itseensä, lisää pieni loraus vettä.
Painele pohjataikinaa silikonisen muffinivuoan pohjiin (pohjan halkaisija 4,2 cm) ja laita jääkaappiin odottamaan.

vaniljatäyte:
Mittaa kaikki täytteen aineet tehosekoittimeen ja blendaa massa samettisen sileäksi. Lusikoi massaa pohjien päälle. Koputtele vuokaa muutamia kertoja pöytää vasten, jotta ilmakuplat lähtevät. Laita vuoka pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi.

päällinen:
Ota muffinivuoka kakkuineen pakastimesta. Poista kakut muoteistaan. Sekoita päällisen ainekset keskenään ja ripottele sitä jokaisen kakun pintaan. Tarjoile.
Säilytä kakkuja jääkaapissa.

2 kommenttia:

  1. Lisää kokeiltavaa. ;) Upeat leivokset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja ehdottomasti kannattaa kokeilla.

      Poista