Minun uuden vuoden lupaus pitää ainakin toistaiseksi. Huomaan jatkuvasti miettivän terveellisempiä tapoja leipoa ja herkutella. Uusi ajattelutapani sai kiinnittämään huomioni Sara la Fountainin reseptiin tervellisistä mansikkaraakapalleroista. Hieman tuunasin reseptiä ja kokeilin. Lopputulema oli erittäin hyvä. Näitä herkkuja voi todellakin syödä keskellä viikkoa ja erittäin hyvällä omallatunnolla.
Sunnuntain jatkoja!
-Doro-
Mansikkaiset raakapallot (14 kpl):
5 dl kaurahiutaleita
3 dl pakastemansikoita
1 dl mantelijauhoja
½ dl hunajaa
1 rkl juoksevaa kookosöljyä
1 tl vanilja-aromoa
lisäksi pallojen koristeluun ja pyörittelyn avuksi
1 dl mantelijauhoja
(2 tl pakastekuivattua mustaherukkajauhetta)
Mittaa kaikki massan ainekset monitoimikoneeseen ja blendaa
ne tasaiseksi massaksi. Massan tulee olla varsin sileää ja siitä tulee pystyä
muotoilla yhtenäisen pallon. Mikäli massa on liian kuivaa, lisää esim. hieman
hunajaa, mansikkamehua jne. Mikäli massa on liian juoksevaa, lisää puolestaan
kaurahiutaleita.
Sekoita koristeluun ja pallojen pyörittämisen
helpottamiseksi varaamasi mustaherukkajauhe ja mantelijauho keskenään.
Pyörittele taikinasta pallo, jonka jälkeen pyörittele se manteli- ja
mustaherukkajauheseoksessa. Muotoile palloa vielä ja nosta lautaselle
odottamaan. Toista sama lopulle taikinalle. Laita pallerot jääkaappiin
jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi.
Raakapallot ovat oiva, nopea ja terveellinen välipala.
Nam! :)
VastaaPoistaKiitsa
VastaaPoistaNäitä pitää kyllä testata. Näyttää kyllä hyviltä. NAms! :)
VastaaPoistaJa niitä ne ovatkin.
PoistaAi että näyttää ihanalta. Itsellä kuitenkin paha pähkinä/manteli allergia ja harmi isku kun reseptin luin... Pystyisikö mantelijauhon korvaamaan jollain?
VastaaPoistaVoit mahdollisesti jättää mantelijauhon pois ja korvata sen pienellä määrällä kaurahiutaleita.
Poista