Kauralastut ovat todellinen retroherkku. Pitkiin, pitkiin aikoihin en ole kauralastuja syönyt, joten nyt oli sopiva hetki tarttua retroreseptiin ja muokata se tähän päivään sopivaksi terveelliseksi herkuksi.
Näissä lastuissa ei ole valkoisia jauhoja taikka sokeria. Makeuden tuo kookossokeri ja vaahterasiirappi. Jauhoina olen käyttänyt ravintorikkaita spelttijauhoja. Ihania herkkuja!
-Doro-
Kaura-mantelilastut (n.30kpl):
2 ½ dl kaurahiutaleita
1 ½ dl kookossokeria
2 ½ dl spelttijauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 dl mantelilastuja
200g voita
1 dl vaahterasiirappia
1 dl kaurakermaa
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja lisää se
siirapin ja kaurakerman kanssa kuivien aineiden joukkoon Sekoita tasaiseksi
taikinaksi.
Lusikoi taikinaa noin ruokalusikallinen pellille
leivinpaperin päälle. Jätä riittävästi väliä kekojen väliin. Lastut leviävät
paljon uunissa. Yhdelle pellille mahtuu noin 9 lastua.
Paista lastuja 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 8
minuuttia. Lastut ovat valmiit, kun ne ovat saaneet kauniisti väriä
reunoihinsa. Paista lastuja riittävän kauan, jotta niistä ei tule löröjä.
Jäähdytä lastut pellin päällä.
Kaura-mantelilastut voi nauttia sellaisenaan tai esimerkiksi
jäisestä banaanista tehdyn "jäätelön" seurana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti