Hasselpähkinä ei kuulu suosikkipähkinöihini. Pähkinäsekoitepusseista minulla jää aina syömättä hasselit. Sen sijaan pähkinä toimii mielestäni erittäin hyvin leivonnassa. Melkeinpä hasselpähkinä on mantelin lisäksi yksi suosikeistani, mitä tulee leivontaan.
Tämä gluteeniton hasselpähkinäkakku on todella helppo tehdä. Aika makeaahan tämä on, mutta jätsikpallo ja vahva kahvi seuranaan toimii kakku todella hyvin.
Uuteen viikkoon iloa toivottelee -Doro-
Hasselpähkinäkakku (20cm):
1 ¾ dl sokeria
hyppysellinen suolaa
4 munaa valkuaiset ja keltuaiset eroteltuina
1 dl hasselpähkinäjauhoa
2 dl hasselpähkinärouhetta
koristeluun tummaa suklaata sulatettuna ja
hasselpähkinärouhetta
Mittaa sokeri, suola ja keltuaiset kulhoon. Mittaa toiseen
kulhoon valkuaiset. Vaahdota valkuaiset vaahdoksi. Käytä samoja vispilöitä ja
vaahdota keltuaisseos kevyesti. Lisää pähkinäjauho keltuaisseokseen ja sekoita
tasaiseksi. Nostele valkuaisvaahto keltuaisseoksen joukkoon varovasti. Lisää
lopuksi hasselpähkinärouhe ja sekoita hellävaroin tasaiseksi massaksi.
Vuoraa 20 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele
vuoka voilla ja jauhota hasselpähkinäjauholla. Kaada taikina vuokaan ja paista
180 asteessa uunin keskitasolla n. 40 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla
kokeiltaessa kypsä.
Koristele jäähtynyt kakku sulalla tummalla suklaalla ja
hasselpähkinärouheella. Kakun seuraksi sopii oivallisesti vaniljajäätelö ja tummapaahteinen
kahvi.
Tätä koitan. Ihana ohje.
VastaaPoistaEhdottomasti. Ja on kyllä niin mahottoman helppokin tehdä.
Poista