Viikonlopun Tallinnan reissu on nyt takanapäin. Sää suosi, terassit kutsuivat ja herkullinen ruoka kruunasi reissun. Univelkoja taidan edelleen maksella, mutta eipä se haittaa. Mulla alkaa kesäloma ihan pian.
Ennen reissuani leivoin näitä ihanan meheviä suklaisia kuppikakkuja, jotka kuorrutin pakastekuivatulla mustaherukalla maustetulla sveitsiläisellä voikreemillä. Ihania ja hurmaavia!
Kivaa loppuviikkoa!
-Doro-
Suklaakuppikakut mustaherukkavoikreemillä (n. 18 kpl):
kuppikakut:
1.8 dl vehnäjauhoja
0.5 dl kaakaojauhetta (makeuttamaton)
1 dl sokeria
½ dl fariinisokeria
1.5 tl leivinjauhetta
40g voita huoneenlämpöisenä
1.2 dl maitoa tai kermaa
1 muna
0.5 tl vanilja-aromia
mustaherukalla maustettu sveitsiläinen voikreemikuorrutus:
75g valkuaista
(n. 4 munan valkuaiset)
120g sokeria
150g suolatonta
voita lähes huoneenlämpöisenä, mutta kuitenkin hieman viileänä
n. 2 rkl (maun mukaan) pakastekuivattua mustaherukkajauhetta
kuppikakut:
Mittaa jauhot, kaakaojauhe, sokerit, leivinjauhe ja voi
monitoimikoneeseen ja vatkaa hiljaisella nopeudella, kunnes seos on murumaista
ja ainekset ovat yhdistyneet.
Vatkaa muna, kerma/maito ja vanilja-aromi sekaisin omassa
kulhossaan. Kaada sitten puolet seoksesta monitoimikoneeseen, vatkaa edelleen
ja käännä teho suuremmalle, jotta seokseen ei jää kokkareita. Säädä teho taas
pienemmälle ja kaada loppu muna-kermaseos hitaasti joukkoon. Sekoita vielä sen
verran, että ainekset menevät sekaisin. Vältä liikaa sekoittamista, jottei
taikinaan muodostu sitkoa.
Lusikoi taikina pieniin muffinivuokiin, jotka olet asettanut
muffinipellille. Paista kakkuja 175 asteisessa uunissa noin 15 min. Tikulla
kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa. Älä kuitenkaan paista liikaa, jotta kakut
säilyttävät mehevyytensä. Anna kuppikakkujen jäähtyä.
mustaherukalla maustettu sveitsiläinen voikreemikuorrutus:
Lämmitä valkuaisia
ja sokeria vesihauteessa koko ajan sekoitellen kunnes seos tuntuu käteen
kuumalta (noin 65 asteista) ja sokerikiteet ovat täysin sulaneet. Ota kulho
pois vesihauteesta ja vatkaa tehosekoittimessa noin 5 min. tai kunnes seos on
kokonaan jäähtynyt. Vaihda tehosekoittimen vispilä vatkaimeen. Alenna
tehosekoittimen nopeutta (kitchen aid nopeus 3) ja lisää vielä hieman viileä
voi kuutio kerrallaan. Jatka vatkaamista kunnes koostumus on tasaista. Mikäli
marenki ja voi alkavat erottua toisistaan, ei huolta. Se kuuluu asiaan. Jatka
vain vatkaamista, kunnes seos on taas kasassa ja riittävän paksua
pursotettavaksi.
Mausta voikreemi
mustaherukkajauheella. Lusikoi valmis kreemi pursotinpussiin ja pursota
jäähtyneiden kuppikakkujen pintaan kauniita ruusukkeita. Koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti