Pakko myöntää, että nämä kuvausannokset menivät jo parempiin suihin. Ihan lauantaihin asti en jaksanut odottaa.
- Doro-
Raparperihillo ja granola:
Raparperihillo (n. 4 dl)
n. 7 dl pilkottuja raparperipaloja
1 tl vaniljajauhetta
0,5 dl vettä
1,5 dl tai maun mukaan agavesiirappia/hunajaa
(punaista elintarvikeväriä)
Granola (vajaa uunipellillinen):
5 dl kaurahiutaleita
1 dl cashew-pähkinöitä
1 dl manteleita
½ dl saksanpähkinöitä
½ dl kurpitsan siemeniä
½ dl auringonkukan siemeniä
1 tl kanelia
¾ tl suolaa
½ tl vaniljajauhetta
1 dl juoksevaa kookosöljyä /rypsiöljyä
n. ¾ dl vaahterasiirappia tai maun mukaan
raparperihillo:
Mittaa raparperit, vaniljajauhe ja vesi kattilaan. Keitä
seosta, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Makeuta hillo makusi mukaan. Voit
lisätä halutessasi punaista elintarvikeväriä kauniin värin aikaansaamiseksi.
Kaada kuuma hillo puhtaisiin lasipurkkeihin ja sulje niiden kansi. Anna
jäähtyä, jonka jälkeen nosta purkit viileään.
Mikäli haluat säilöä hilloa pidempään, kannattaa lasipurkit
desinfioida 100 asteisessa uunissa.
granola:
Rouhi pähkinöitä hieman pienemmiksi.
Sekoita kuivat aineet rusinoita lukuunottamatta kulhossa
sekaisin. Lisää juokseva kookosöljy ja vaahterasiirappi. Sekoita massa
tasaiseksi. Levitä seos uunipelille leivinpaperin päälle ja paahda sitä 170
asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Kääntele seosta muutaman kerran paahdon
aikana.
Nosta granola uunista ja anna jäähtyä. Lisää rusinat
joukkoon ja sekoita. Granola säilyy lasipurkissa muutamia viikkoja. Tarjoa
esim. raparperihillon ja turkkilaisen jogurtin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti