26.5.16

Agavesiirapilla makeutettu raparperihillo ja granola!


Alkaisiko seuraava viikonloppuaamu hieman hienostuneemmin tavalliseen arkiaamuun verrattuna? Kaurapuuron tilalle taidan lauantaina koota kulhoon turkkilaista jogurttia, itse tehtyä granolaa ja sesonkiherkkua, agavesiirapilla maustettua raparperihilloa.

Pakko myöntää, että nämä kuvausannokset menivät jo parempiin suihin. Ihan lauantaihin asti en jaksanut odottaa.

- Doro-




Raparperihillo ja granola:

Raparperihillo (n. 4 dl)

n. 7 dl pilkottuja raparperipaloja
1 tl vaniljajauhetta
0,5 dl vettä
1,5 dl tai maun mukaan agavesiirappia/hunajaa
(punaista elintarvikeväriä)

Granola (vajaa uunipellillinen):

5 dl kaurahiutaleita
1 dl cashew-pähkinöitä
1 dl manteleita
½ dl saksanpähkinöitä
½ dl kurpitsan siemeniä
½ dl auringonkukan siemeniä
1 tl kanelia
¾ tl suolaa
½ tl vaniljajauhetta
1 dl juoksevaa kookosöljyä /rypsiöljyä
n. ¾ dl vaahterasiirappia tai maun mukaan


raparperihillo:
Mittaa raparperit, vaniljajauhe ja vesi kattilaan. Keitä seosta, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Makeuta hillo makusi mukaan. Voit lisätä halutessasi punaista elintarvikeväriä kauniin värin aikaansaamiseksi. Kaada kuuma hillo puhtaisiin lasipurkkeihin ja sulje niiden kansi. Anna jäähtyä, jonka jälkeen nosta purkit viileään.

Mikäli haluat säilöä hilloa pidempään, kannattaa lasipurkit desinfioida 100 asteisessa uunissa.

granola:
Rouhi pähkinöitä hieman pienemmiksi.
Sekoita kuivat aineet rusinoita lukuunottamatta kulhossa sekaisin. Lisää juokseva kookosöljy ja vaahterasiirappi. Sekoita massa tasaiseksi. Levitä seos uunipelille leivinpaperin päälle ja paahda sitä 170 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Kääntele seosta muutaman kerran paahdon aikana.

Nosta granola uunista ja anna jäähtyä. Lisää rusinat joukkoon ja sekoita. Granola säilyy lasipurkissa muutamia viikkoja. Tarjoa esim. raparperihillon ja turkkilaisen jogurtin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti