Valokuvaussessioni kolmas herkkutarjottava oli vadelma-maitosuklaakääretorttu.
Blagioin ohjeen aikalailla suoraan ihanalta brasilialaiselta bloggaajalta Raiza Costalta.
Ihastuin kääretortun söpöön sydänkuviointiin. Kuvio oli todella helppo tehdä.
En vaivaudu kirjoittamaan ohjeistusta, koska Raiza on tehnyt oivan videon
aiheesta omassa dulce delight –blogissaan. Löydät blogista myös valmiita
printattavia sapluunoita erilaisten kuvioiden tekemiseen.
Huh hellettä ja aurinkoa teille!
Vadelma-maitosuklaakääretorttu:
kääretortun printti:
1 valkuainen
30g sokeria
20g vehnäjauhoja
20g kaakaojauhetta (makeuttamaton)
20g huoneenlämpöistä voita
kääretorttupohja (25x39 cm:n vuoka tai muu vastaava):
4 munaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
1.2 dl
sokeria
60g voita sulatettuna
1.8 dl
vehnäjauhoja
(sokeria muutama lusikallinen leivinpaperin päälle)
täyte:
130 g
maitosuklaata tai mitä tahansa suklaata rouhittuna
2.5 dl
kuohukermaa
1.5 dl
vadelmia tai mitä tahansa marjoja
kääretortun printti:
Sekoita valkuainen ja sokeri keskenään. Lisää vehnä- ja
kaakaojauhot. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen voi. Sekoita tasaiseksi. Katso
video printin tekemisestä dulce delight –blogista. Laita pakastimeen noin 15
minuutiksi. HUOM! printtitaikinaa jää aika reilusti yli. Voit halutessasi
vaikka puolittaa taikinan määrät.
kääretorttupohja:
Vaahdota valkuaiset. Lisää puolet sokerista vähitellen
vaahdon alkaessa muodostua. Vaahto on valmista, kun seos kiiltää ja siihen jää
vatkaimesta huippuja. Sekoita keltuaiset ja loppu sokeri keskenään. Tee kevyt
vaahto. Lisää valkuaisvaahto keltuaisvaahtoon varovasti käännellen. Lisää
puolet sulasta voista ja jauhoista. Sekoita varoen. Lisää loput jauhot ja
voisula. Sekoita. Levitä taikina tasaisesti pakastetun kääretorttuprintin
päälle. Paista 200 asteessa n. 7 min. tai kunnes kääretorttupohja on kypsä.
Kumoa kypsä kääretorttu sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota uunissa ollut
leivinpaperi varovasti. Anna jäähtyä.
täyte:
Kiehauta kerma ja kaada rouhitun suklaan päälle. Anna seistä
muutama minuutti. Sekoita tasaiseksi. Laita suklaakerma kylmenemään jääkaappiin
muutamaksi tunniksi. Vaahdota kylmä massa vaahdoksi.
kääretortun kokoaminen:
Levitä vaahdotettu suklaakerma kääretorttupohjan päälle.
Jätä muutama sentti tortun päästä ilman suklaakermaa. Levitä vadelmat joko
tasaisesti suklaakerman päälle tai toiseen päätyyn pohjaa, jolloin vadelmat
jäävät kääretortun keskelle. Rullaa torttu varoen ja kääri kelmuun. Laita
vetäytymään muutamaksi tunniksi jääkaappiin.