13.2.15

Ystävälle pieniä vadelmajuustokakkusia!


Nämä pikkuiset juustokakkuset ovat juuri sopivia tarjottavia ystävälle/rakkaalle huomenna 14.2. Lisäksi antajan ei tarvitse olla kummoinen jauhopeukalo. Nämä nimittäin valmistuvat helposti ja yksinkertaisista aineksista. Vadelmat voit korvata millä marjalla hyvänsä. Ja jos oikein kiire tulee, voi pyreen jättää kokonaan pois.

Hyvää ystävänpäivää!
-Doro-





Vadelmajuustokakkuset (n. 30 pientä)

pohjat:

1.7 dl kaurakeksimurua (myös esim. dominokeksit passaavat)
2.5 rkl voita sulatettuna

juustotäyte:

300g Philadelphia tuorejuustoa
1 dl sokeria
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 munaa

vadelmapyre:

n. 1.5 dl vadelmia
1 tl sokeria


pohjat:
Murskaa keksit monitoimikoneessa tai käsin perunasurvinta apuna käyttäen hienoksi muruksi. Sulata voi ja kaada se keksimurun joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Nostele pieniä paperisia muffinivuokia silikoniseen (voi olla myös metallinen) muffinipeltiin. Mittaa noin lusikallinen keksimurua kunkin vuoan pohjalle. Paine pohja tasaiseksi ja tiiviiksi. Paista pohjia 160 asteisessa uunissa 5 min.

juustotäyte, vadelmapyre ja kakkujen kokoaminen:
Mittaa tuorejuusto, sokerit ja suola kulhoon. Vatkaa tasaiseksi massaksi. Lisää munat joukkoon vatkaten. Sekoita tasaiseksi.

Mittaa pyren vadelmat ja sokeri kulhoon. Surauta seos soseeksi sauvasekoittimella ym. Paseeraa pyree siivilän läpi.

Lusikoi kuhunkin vuokaan juustomassaa (melkein täyteen). Pudota juustomassan pinnalle muutamia tippoja vadelmapyreetä. Marmoroi vadelmapyre hammastikulla juustoseoksen joukkoon.

Paista kakkusia 160 asteisessa uunissa n. 18 min. tai kunnes ne ovat hyytyneet muttei kuitenkaan saaneet väriä. Jäähdytä ja viilennä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.


2 kommenttia:

  1. Mikä yhteen sattuma! Justiinsa tänään kävin kopsaamassa ohjeen samanlaisiin kakkusiin Makuja kotoa-blogista! Ihanan oloisia! Alkuperäinen ohje taisi olla Martha Stewartin. Näitä on pakko kokeilla, vaikuttavat niin herkullisilta :)
    http://makujakotoa.blogspot.fi/2014/12/raspberry-cheesecake-bites.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitavat olla monessa blogissa suosittuja pieniä herkkuja. Itse nappasin ohjeen pinterestin kautta jostakin jenkkiblogista. Eipä yhtään yllätä, että Martha Stewart on alkuperäisten takana. Hänellä on monesti ihaniaaaaa reseptejä. Minä kyllä hieman vähensin sokerin määrää jenkkireseptiin verrattuna. Monesti nuo rapakon takaa tulevat reseptit ovat liian makeita omaan suuhuni.
      Ja ehdottomasti kokeilemisen arvoisia helppoutensa ja söpöytensä vuoksi.

      Poista